Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 02. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Négycsillagos szálloda épül Szegeden

Négycsillagos szálloda épül Szegeden

Art Hotel Szeged néven nyílik négycsillagos szálloda a Tisza-parti városban 2012 novemberében - tájékoztatott a Budapest Fourstar Szálloda Üzemeltető és Tanácsadó Kft..

A Dóm tértől néhány méterre épülő üzleti szálloda kétmilliárd forintból valósul meg, 438,8 millió forintot uniós támogatás fedez - közölte Budea Ildikó, a szálloda piaci bevezetésével megbízott vállalkozás vezető tanácsadója.

A garázzsal együtt ötszintes, 8 ezer négyzetméter beépített területű szállodában 35 normál, 26 erkélyes kétágyas és kettő akadálymentes szoba, hat luxus lakosztály várja majd a vendégeket. A szálloda százfős modern, reprezentatív étteremmel, drinkbárral, százötven fős rendezvényteremmel, kis létszámú szekciótermekkel, 53 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázzsal és mini wellness központtal rendelkezik majd. A földszinten öt üzlethelyiséget, valamint egy kávézót és sörözőt alakítanak ki terasszal.

A szállodába a városlátogató, művészeteket kedvelő, színházrajongó, tiszai túrára, vagy rendezvényre, üzleti útra érkező vendégeket várják jövő ősztől. A belföldi turisták mellett a szomszédos országokból érkező elsősorban szerb, román, valamint szlovák, cseh, és lengyel turistákra számítanak - közölte a szakember.

Az idegenforgalmi beruházás több mint negyven új munkahelyet teremt. Már elkezdődött a szakképzett munkavállalók toborzása.

A szállodaépítés illeszkedik a szegedi belváros rehabilitációs projektjének második üteméhez. Így nem pusztán egy új hotellel gazdagodik a város, de a szálloda közvetlen környezetében található közterületek is megszépülnek majd.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk