Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

Tizenhat nagy versenyt rendezett az idei szezonban a Balatonon a Magyar Vitorlás Szövetség, ám ha számba vesszük a klubok által különböző kategóriákban, különböző korosztályok számára rendezett, hazai és nemzetközi versenyeket, akkor a sportcélú kishajókat érintő események száma a másfél százat is meghaladja.

– A kedvezőtlen pénzügyi környezet ellenére is sikeresnek tartjuk az idei versenyszezont, a gazdálkodási gondok a nagy kluboknál kevésbé, a kisebbeknél viszont jelentősen nehezítették a munkát. Nem érezhetőek a gyengülés jelei a magyar vitorlássportban, sőt úgy látom: az idén tovább nőtt a sportági szövetség „behajtó ereje” – tudtuk meg Szoják Balázstól, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárától.

– Jó volt látni a nagy versenyeken, elsősorban a Kékszalagon részt vevő hatszáz hajót, és meg kell említenem, hogy miközben a Garda-tavat megkerülő versenyen százötven, a szövetség által rendezett Tihanyi-félsziget-kerülőn kétszázhúsz hajó vett részt – mondta el a sportvezető.

Szombaton Füreden rendezik meg a Dockyard Kupát, a siófoki évadzárón a Stefánia-nagydíjért folyik majd a verseny, vasárnap Balatonkenese várja az őszi regattára benevezett hajókat, Agárdon pedig október 30-án a Finn- és Siklóversennyel zárul a Velencei-tavi szezon.

A hét végi ünnepnapokon indulnak utoljára személyszállító hajók a Siófok–Füred–Tihany-útvonalon, és közlekedik még menetrendi járat Fonyód és Badacsony között. A szántód–tihanyi komp reggel hétkor óránként indul a déli partról, Tihanyból pedig délután fél hatkor indul az utolsó járat Szántódra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 13:43, kedd | Sport

Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg a pályafutását

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

2021. Augusztus 03. 08:51, kedd | Sport

Bronzérmes a Kozák, Bodonyi duó női K-2 500 méteren

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

2021. Augusztus 03. 08:48, kedd | Sport

Magyar duplázás, Kopasz arany-, Varga ezüstérmes K-1 1000 méteren

Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.

2021. Augusztus 03. 08:46, kedd | Sport

A vitorlázó Berecz Zsombor ezüstérmes lett Tokióban

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián.