Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Március 20. 14:32, kedd | Bulvár
Forrás: origo.hu,fotó:címlap:Blikk,cikk:Origo;szerző Hné Hajni

Négy és fél év börtönre ítélték Damu Rolandot

Négy és fél év börtönre ítélték Damu Rolandot

Négy év fél év börtönre ítélte, és öt évre eltiltotta a közügyektől a Fővárosi Törvényszék Damu Roland színészt,a mai másodfokú tárgyaláson.

A bíróság ezzel enyhítette a korábbi elsőfokú ítéletet, amelyet élettársa bántalmazása miatt kapott. De Damunak, még egymillió forintot, a másfél milliós perköltségből, is ki kell fizetnie.

fotó:origo

Mint ismeretes a színészt volt élettársa, Palácsik Timea jelentette fel a rendőrségen, nem kis médiavisszhangot keltve.

A sorozatszínészt 2010. november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A vád szerint Damu Roland 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - a bántalmazott nő élettársa volt, és rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus.
A vádirat azt is tartalmazza, hogy 2010 őszén a színész ki akart békülni a nővel, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de a vád szerint Damu - folytatva a bántalmazást - közösült vele.
A nő a lakásból nem tudott elmenekülni, mert a színész az ajtót kulcsra zárta, és a történtek után csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A bántalmazás következtében a nő az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. A 28 éves nőt mentők kórházba szállították, ahonnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.(origo)

A színész, az egész tárgyalássorozat alatt, mindent tagadott, és bízott ügyvédjével, Dr.Ruttner Györggyel, az elsőfokú ítélet érvényen kívűli helyezésében, és felmentésében.

fotó:origo

Arra egyikük sem számított hogy az elsőfokú ítélethez hasonló döntést hoz a bíró. Mindketten megdöbbentek az ítélethírdetéskor, a színész a könnyeivel küszködött.

Ruttner György nyilatkozata szerint, az elsőfokú ítélet nem volt megalapozott, mert például P. Tímea vallomásának megfelelően nem történhetett meg az erőszakos közösülés.Ezt az állítását szerette volna egy pornófilmmel is szemléltetni,amit a bíróság elutasított,így erre nem kerülhetett sor.(origo)

Az elsőfokon Damut hat év börtönre, és hat év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert bűnösnek találták súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában.

"Profi pornószínészeket kértünk fel arra, hogy bizonyítsák, fizikailag képtelenség úgy megerőszakolni egy nőt, ahogy az az ítéletben szerepel. Álló helyzetben nem lehet behelyezni a férfi nemi szervet úgy, ahogy a sértett leírta" - magyarázta több mint négyórás védőbeszédében.

Ruttner, a másodfokú per első tárgyalási napján az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését vagy Damu felmentését kérelmezte, P. Tímea ügyvédje pedig a döntés helybenhagyását kérte.

Nincs információnk arról,hogy Palácsik Tímea elégedett-e az ítélettel.

fotó:origo

A bírosági tárgyalás fontos momentuma, hogy a színészt, a bíróság elött tüntetők várták,és tüntettek is az egész tárgyalás alatt. Hangos dobszó hatotta át a termet az ítélethírdetés alatt is.A családon belüli erőszak ellen küzdő Patent Egyesület a dobszó mellett, halott asszonyokat és lányokat jelképező piros bábukkal fejezte ki szolidaritását P. Tímeával szemben.

Mindkét színész anyacsatornájánál nyilatkozott Hajdú Péter műsorában a Frizbiben. Videóik:

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 10:24, kedd | Bulvár

Magyarország és a világűr címmel jelent meg kötet a magyar űrkutatásról

A magyar űrkutatás és űrtevékenység több évtizedes múltját és jelenét mutatja be a Magyarország és a világűr című kötet, amely több mint hetven szakértő anyaga alapján készült.

2021. November 28. 07:00, vasárnap | Bulvár

Jövő nyáron kerülhet a mozikba az Együtt kezdtük című film

Jövő nyáron kerülhet a mozikba Kerékgyártó Yvonne Együtt kezdtük című második nagyjátékfilmje, amely egy szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet lesz.

2021. November 27. 18:04, szombat | Bulvár

Koronavírusban elpusztult a Bükkben befogott szervál

Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.

2021. November 26. 08:49, péntek | Bulvár

Rekordot döntött Taylor Swift tízperces száma

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját - írta meg a New Musical Express brit zenei szaklap online kiadása.