Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 03. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Nagy László Veszprémbe igazol

Nagy László Veszprémbe igazol

Nagy László elhagyja a Barcelona kézilabdacsapatát, és mesés fizetésért az MKB Veszprémhez igazol.

Enric Masip, a katalán klub technikai igazgatója spanyol lapok beszámolója szerint szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az átlövő elszerződik, és a magyar klubnál folytatja pályafutását.

Szörnyi Attila, Nagy menedzsere az MTI érdeklődésére elmondta: mivel a játékosnak élő szerződése van, így sorsa gyakorlatilag a Barcelona kezében van. Hozzátette: a két klubbal folyamatosan egyeztetnek majd a katalán együttes arcának számító, és a csapatkapitányi karszalagot viselő Nagy további sorsáról.

A 31 esztendős, szegedi nevelésű Nagy 2000 óta játszik a Barcelonában, háromszor nyert spanyol bajnokságot és kupát, kétszer Bajnokok Ligáját és egyszer EHF Kupát.

Masip jelezte, hogy a Barcelona a játékos-pályafutása utáni évekre is kiterjedő szerződést kínált Nagynak húszszázalékos fizetésemeléssel, de nem tudnak versenyezni olyan ajánlattal, amelyik több mint kétszeresére emelné a játékos eddigi jövedelmét. Hozzátette: Naggyal még nincs írásos megállapodás.

A technikai igazgató jelezte: az átlövő már közölte velük, hogy aláírt a Veszprémhez, ezzel meglepetést okozott, már csak azért is, mert a klub még harcban áll a bajnoki címért, és egy ilyen jellegű bejelentés nem tesz jót az öltözői légkörnek.

A magyar válogatottal az athéni olimpián negyedik, a 2009-es horvátországi vb-n hatodik Nagy 2009. június 21-én játszott legutóbb a nemzeti csapatban, majd attól kezdve különféle indokokkal mindig távolmaradt. Aztán 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. A spanyol állampolgárságot múlt pénteken kapta meg, így akár spanyol színekben is játszhatna a londoni olimpián, mivel az előírt kötelező hároméves kihagyást idén június 21-én teljesíti.

Az átlövőnek eredetileg jövő nyárig érvényes szerződése van a Barcelonával. A korábbi hírek szerint egyéves szerződés-hosszabbítást ajánlottak neki, most viszont Masip már másról beszélt.

Ahhoz, hogy Nagy László az MKB Veszprémbe igazolhasson idén nyáron, a magyar klubnak ki kell őt vásárolnia – az ár elvileg hárommillió euró –, és külön szerződést kell kötnie a Veszprémnek és a játékosnak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.