Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2012. Március 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Egyre jobban emelkedik azok száma, akik szívesen vállalnának munkát Svájcban.

A tapasztalatok szerint a helvét állam rászolgál a róla kialakult kedvező képre, a munkaadók korrektek és pontosan fizetnek, ellentétben más nyugat-európai államokkal, ahol egyes vállalkozók szeretnek elfelejtkezni a bérekről - írja a Békés Megyei Hírlap.

Az elmúlt években a korábbinál lényegesen többen próbálnak meg Magyarországról, így Békés megyéből is munkát találni Svájcban. A változásokban a hazai életszínvonal és a létbizonytalanság mellett annak is szerepe van, hogy Ausztriában és Németországban nem mindig fizetnek pontosan, illetve utóbbi államban gyakran előfordul, hogy semmibe veszik a náluk dolgozó magyarokat. A helvét állam ellenben nem véletlenül érdemelte ki a pozitív jelzőket, a döntő többség megtalálja ott a számítását.

Persze, akadnak olyan szabályok, amelyeket muszáj betartani –mondta a lapnak Laczó Bernadett. Az egyik svájci munkaerő-közvetítő magyarországi képviselője elmondta, hogy a munkaidőt és a szüneteket is végtelenül komolyan veszik odakint. A napi 8,7 órát, illetve egy hónapban a 21 napot mindenkinek le kell dolgoznia. A munkahelyekről nem csak, hogy nem illik, de nem is szabad késni, aki ugyanis nem ér be időben, az idejekorán búcsút mondhat az egyébként igencsak jól fizető állásának. A magyarok egy része néha abba a hibába esik, hogy nem fogadja el az előírásokat, és lekezeli saját munkaadóját, aminek szintén nincs jó vége. Összességében azonban nem ez a jellemző, a legtöbben megbecsülik a lehetőséget. A békéscsabai szakember, illetve cége a munkaközvetítés során abban is segít, hogy a Svájcba érkezők megfelelő munkásszállást találjanak. Ezekben az ingatlanokban mindenkinek saját szobája van, legfeljebb a fürdőszobát és a konyhát kell megosztaniuk egymással, amiért cserébe viszont olcsóbban juthatnak a lakhatáshoz, mintha az egyébként igencsak borsos árú albérletet kellene megfizetniük. A magyar munkavállalókkal kapcsolatos megítélés cégenként változó. Vannak, akik nagyon szeretnek a hazánkból érkező vendégmunkásokkal dolgozni, és ritkább esetben olyan vállalkozó is akad, aki egyenesen visszautasítja azt, korábbi rossz tapasztalatai miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 08:00, szerda | Belföld

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy kórház főnővérét

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök egy budapesti kórház 45 éves főnővérét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

2021. Augusztus 04. 05:00, szerda | Belföld

A Napraforgó lett Magyarország tortája

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 13:03, kedd | Belföld

Újabb nagy adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Újabb csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.