Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

A 854 millió forint értékű beruházás kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. háromfordulós, meghívásos pályázaton nyerte el – tájékoztatott a cég tulajdonosa, Jánosik Lajos.

A felújítás első ütemét ez év februárjában fejezték be. Ennek kifogástalan kivitelezése jó referenciát jelentett a Jánosik Kft.-nek. Másfél év alatt felújították az épület tetőszerkezetét, kicserélték a homlokzati és udvari nyílászárókat, megújult a külső homlokzat, megtörtént a falak utólagos vízszigetelése, valamint a padlásfödém hőszigetelése. A mostani fordulóban elsősorban a belső felületek korszerűsítésén dolgoznak, összesen 2633 négyzetméteren. A XVII. században épült kollégium fejlesztésére és bővítésére azért van szükség, hogy korszerű és otthonos körülményeket tudjanak biztosítani az ott lakó fiataloknak. Érdekesség, hogy a mostani diákok kollégiumi szobái eredetileg a régmúltban épült kolostor szerzetesi cellái voltak. Új falnyílásokat alakítanak ki, a tetőtérben gépészeti helyiségeket telepítenek, és megoldják a távhő rendszerre való rácsatlakozást. A felújított kollégium épületben többek között fürdőszobával rendelkező lakószobák, világos folyosók, tanulásra és találkozásokra egyaránt ösztönző közösségi terek lesznek. Az egészséges életvitelt konditerem is szolgálja majd. Az épületben 90 középiskolás diákot tudnak majd elhelyezni. Sok fiatal olyan lehetőséghez jut itt, amelyekhez egyébként nem férnének hozzá. A bentlakók kiszolgálására 100 adagos melegítőkonyhát-étkezőt is kialakítanak.


A műemléki épület felújítása különleges építészeti technológiákat igényel. Korszerű épület felügyeleti és beléptető rendszert, hangosítást és megfelelő világítást alkalmaznak. A kivitelező folyamatosan egyeztet a műemlék felügyelettel, illetve a restaurátorokkal. A tervek felülvizsgálatát, illetve aktualizálását a tervezői gárda egyfolytában végzi. A kiviteli munkákat úgy kell megszervezni, lebonyolítani, hogy a megengedett zajterhelési értékek teljesüljenek. Ezt szigorúan ellenőrzik és betartják.
Az építkezésen naponta 20-50-en dolgoznak, s legkésőbb jövő év végére fejezik be a munkálatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat