Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2016. December 16. 08:41, péntek | Sport
Forrás: mti - fotó: waterpolo.hu

Märcz Tamás lesz a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Märcz Tamás lesz a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Märcz Tamás lesz január 1-jétől a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A BVSC 42 éves vezetőedzőjére kétkörös szavazás után esett a választás a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén, ezt követően Kemény Dénes elnök felkérte a posztra, amelyet az MVLSZ közleménye szerint örömmel elvállalt.

Az eddigi kapitány, Benedek Tibor december 31-i távozásával megüresedő posztra 13-an - Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László, Vincze Balázs - nyújtották be pályázatukat.

Az elnökségi ülésen a tagok - a lánycsapattal az új-zélandi junior-világbajnokságon tartózkodó Faragó Tamás, továbbá Beck György kivételével - meghallgatták Kemény Dénes beszámolóját, értekeztek, majd kétkörös titkos szavazással határoztak.

"Nagyszerű pályázatok születtek, nem volt könnyű dönteni. A szavazás után telefonon értesítettem Märcz Tamást, hogy rá esett a választásunk, egyben hivatalosan felkértem a férfiválogatott szövetségi kapitányának. Sikeresen meg kell állapodjunk a szerződés feltételeiben, és akkor 2017. január 1-jétől ő látja el a feladatot" - mondta Kemény Dénes.

Märcz Tamás játékosként 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnoki címet nyert, kétszeres Európa-bajnok, valamint világbajnoki ezüstérmes. Emellett négyszeres magyar és kétszeres olasz bajnok, pályafutása jelentős részét olasz élkluboknál töltötte.

Kettős - magyar és olasz - állampolgár, nem sokkal a londoni olimpia előtt még az olasz válogatott centere volt. Játékospályafutását követően 2014-től a kapitányváltásig Merész András másodedzőjeként dolgozott a női válogatott mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

2021. Június 10. 12:34, csütörtök | Sport

Nem jó, de nem is tragikus!

Bár jobb helyezéseket vártunk a Ritmus ASE támogatott párosaitól a Salgó Rallye-n,

2021. Június 05. 10:33, szombat | Sport

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

A lengyelországi Słomczynban, május 15 - 16 volt a CEZ és 1. rundy Mistrzostw Polski Rallycross 2021 versenye ahol magyarországot Luigi sikeresen képviselte, ugyanis a SuperCar kategóriában nem talált legyőzőre.

2021. Június 03. 10:53, csütörtök | Sport

Rally: Az átok ismét kísértett bennünket!

Sajnos ismét céldobogós kép nélkül maradt a Kronome - Pásztor rallypáros.