Városlista
2021. június 25, péntek - Vilmos

Hírek

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Monzában folytatja a Gender Racing

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

Tavaly a szezonzáró versenyhétvégén hajthattak először a GRT fiatal versenyzői a legendás aszfaltcsíkra a népes és erős mezőnyben. A gyönyörű környezetben fekvő pályán sok komoly küzdelem folyt és mára már sporttörténelemmé, legendává vált versenyeket futottak az elmúlt hosszú évtizedekben. Már önmagában ez is izgalmassá tesz itt egy versenyhétvégét. 2020-ban már megtapasztalhatta ezt a csapat mely a tavalyi évben a járványhelyzet ellenére az egyik legsikeresebb és legizgalmasabb versenyszezonját futotta és történetében először, több ilyen hasonló legendás versenypályára is eljutott.

Most a hétvégén egy kicsit változik a csapat felállása, mivel Olivér Michl egy izgalmas szakmai lehetőséget kapott a spanyol Formula 4 bajnokságban, ahol már F1-es szuperlicenc pontokat is szerezhetnek a versenyzők. Ennek az első versenyhétvégéjére kerül sor Spa Francorchamps-ban, ahol Olivér is rajthoz állhat. A nagy lehetőség ellenére azért a Gender Racing-nek sem kell őt teljesen nélkülöznie, mert e mellett a Hungaroring-i hétvégén az F3-assal megkezdett FIA CEZ bajnoki sorozatban továbbra is rajthoz áll majd a csapat színeiben és szeretne akár a bajnoki címért is harcban lenni.

Így most a hétvégén Monzában a tavalyi szintén izgalmas Imola-i versenyhétvége után most megint csak Berta Benjámin gurul majd pályára a GRT színeiben a megszokott F4-es kategóriában. Beni lelkesen készül az olasz futamra és nagyon reménykedik benne, hogy itt már jóval népesebb mezőny lesz az F4-es kategóriában is és sokkal izgalmasabb lesz küzdeni a kategória győzelemért, mint a Hungaroringen.

Gender Tamás csapatfőnök bizakodva tekint az előttük álló versenyhétvége elé:

„ Nagyon nagy öröm, hogy ismét ezen a különleges, tradicionális pályán versenyezhetünk. Tavaly a csapatunk szempontjából tényleg kicsit sporttörténeti események voltak, hogy a több mint egy évtizede működő csapatunk először jutott el több olyan különleges és legendás pályára, mint például a Monza-i. Berta Beni személyében ugyan most csak egy legény lesz talpon a pályán a GRT színeiben, de remélem az évadnyitóhoz hasonlóan sikeres versenyhétvége előtt áll és itt is hozza majd az F4-es kategória győzelmeket. Olivért ugyan most nélkülöznünk kell, mert a hétvége időpontban ütközik azzal a másik sorozattal melyben szintén lehetőséget kapott, remélem ott is sikeresen megküzd majd az új kihívással és a CEZ bajnoki hétvégékre hozzánk visszatérve is tovább gyarapítja majd a Gender Racing futamgyőzelmeinek és bajnoki címeinek a számát az év folyamán.”

A legendás pályán zajló küzdelmeket a tavalyihoz hasonlóan a hazai szurkolók a képernyők előtt is nyomon követhetik majd, a TopJet F2000 sorozat online stream közvetítésében a sorozat YouTube csatornáján.

Fotó: Gender Racing
- Boncz Elek -

Címkék: autósport, monza

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 24. 17:03, csütörtök | Sport

Az MLSZ elnöksége köszönetet mondott a szurkolóknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége köszönetet mondott a válogatott szurkolóinak a \"feledhetetlen támogatásért\", melyet az Európa-bajnokság mérkőzései során nyújtottak a nemzeti csapatnak.

2021. Június 24. 16:32, csütörtök | Sport

Salgóról a Mecsekre, avagy raliról ralira

Villáminterjú Kronome Ákos raliversenyzővel a Mecsek Rally előtt, a Salgó rali után.

2021. Június 24. 09:56, csütörtök | Sport

Rossi: a legszebb tündérmesékben sem mindig tökéletes a vége

Marco Rossi szövetségi kapitány noha bravúrosnak tartja a Németország vendégeként elért 2-2-es döntetlen, a játékosaival pedig maximálisan elégedett, mégis csalódottan értékelt,

2021. Június 22. 16:02, kedd | Sport

A magyar válogatottnak a saját kezében a sorsa

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Eb-n, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor nyolcaddöntőbe jut.