Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 30. 07:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Módosulhat a bírósági végrehajtási törvény

Módosulhat a bírósági végrehajtási törvény

Gyorsabbá, átláthatóbbá és egyszerűbbé válhatnak a végrehajtási eljárások egy most készülő új törvénymódosítás nyomán, amelyről akár már ősszel tárgyalhat az Országgyűlés; zajlik a végrehajtói állomány megújítása is

- írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a lapnak elmondta, hogy a jogszabályi változtatások leginkább technikai részleteket érinthetnek majd, az új paragrafusok ezzel együtt is fontosak lehetnek mind az adósoknak, mind a hitelezőknek. Megjegyezte, hogy a szakmai egyeztetés során a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar már elküldte javaslatait a szaktárcának.

Az elnök beszélt arról is, hogy a napokban harminc új végrehajtó tette le az esküt, valamennyiüknek van jogi diplomája és végrehajtói szakvizsgája. Velük együtt körülbelül kétszáz végrehajtó dolgozik az országban, további húsz hely ugyanakkor még kiadó, de hamarosan ezeket a posztokat is betöltik.

A hatályos előírások szerint ma már senki nem lehet végrehajtó jogi diploma híján, emiatt az év elején körülbelül két tucat olyan végrehajtó hagyta el a pályát, akinek nem volt megfelelő végzettsége. Schadl György elmondta, hogy jelenleg nagyjából 25 kolléga jár egyetemre, és mintegy harmincan vannak, akik közel állnak a nyugdíjhoz, ezért tőlük a törvény már nem követelte meg, hogy beiratkozzanak az egyetemre - olvasható a Magyar Időkben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.