Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 04. 09:43, hétfő | PR
Forrás: (X)

Mit tud az öntapadós akasztó?

Mit tud az öntapadós akasztó?

Nagyon valószínű, hogy régi rossz tapasztalatok miatt elhúzod a szád, ha valaki öntapadós akasztó használatát javasolja. Jó tudni azonban, hogy annak profi öntapadós akasztók, amikben bátran megbízhatsz.

Mik ezek és miért érdemes őket használni?

Az öntapadós akasztó használata fapados megoldásnak tűnhet, pedig mára már valóban tartós termékek is elérhetőek, ezért nem szabad leírni őket, mielőtt kipróbálnád. Megnézzük, mit érdemes az öntapadós akasztókról tudni és hogyan válaszd ki a megfelelő terméket, amire aztán valóban számíthatsz is hosszútávon.

Miért érdemes öntapadós akasztót választani?

Vannak olyan helyzetek, amikor szükséged van egy akasztóra, de nem tudsz falat fúrni. Egyrészt alapból nincs minden háztartásban fúró és csavarozó készlet. Másrészt az is előfordulhat, hogy a falicsempét nem szeretnéd szétverni egy akasztó kedvéért, vagy éppen vezetékek futnak a falban és nem biztonságos a fúrás. Ilyenkor lehet remek megoldás az öntapadós akasztó.

Nem kell fúrni és pillanatok alatt felrögzíthető, mivel az öntapadó ragasztóréteg szinte azonnali tapadást biztosít. A jó minőségű, profi ragasztóréteggel ellátott öntapadós akasztók pedig valóban megbízható megoldást kínálnak – éppen ezért nem mindegy, mit használsz.

Nézd meg, mit választasz!

Kereskedelmi forgalomban sokfelé lehet kapni szinte fillérekért is öntapadós akasztót. Ezek azok, amik egy konyharuhát sem tartanak a falon fél óránál tovább. Ha profi öntapadós akasztót keresel, akkor eleve csak barkácsboltban vásárolj, és ott is csak márkaterméket. A Tesa termékcsoportja például kifejezetten jó minőségű, mert ez a cég olyan öntapadós megoldásokat is készít, amiket nagy igénybevételnek kivett helyeken, például autók belső borításának rögzítéséhez, vagy akár hűtőszekrény alkatrészek ragasztásához is használnak.

Amikor nem jó választás az öntapadós akasztó

Bár a jó minőségű öntapadós akasztók sok helyen biztonsággal bevethetőek, mégis vannak esetek, mikor inkább érdemes a fúrás mellett maradni.

Ha nagyobb súlyt kell terhelned az akasztóra, például télikabátokat, akkor már nem biztos, hogy elegendő akár a legjobb minőségű ragasztó ereje. A falfelület milyensége is eldöntheti a kérdést, ha ugyanis a vakolat nem egységes és elég erős, akkor hiába lenne megfelelő az öntapadós akasztó ragasztóereje, mégis le fog válni a falról egy réteg festékkel vagy kis darab vakolattal együtt. Ilyenkor maradjunk a jó öreg tiplis, csavaros megoldású akasztóknál, mert azok a fal mélyébe kapaszkodva már megtartják az akasztót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.