Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. November 08. 08:33, kedd | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Mit tegyünk, ha kigyulladna az autónk?

Mit tegyünk, ha kigyulladna az autónk?

A Katasztrófavédelem javasolja, hogy mindenki tartson a kocsijában tűzoltó készüléket, mivel ha az első 1-2 percben nem tudjuk eloltani a tüzet, akkor már csak a tűzoltókra számíthatunk.

A filmekben gyakran kigyulladnak ütközés után az autók, a valóságban ez azonban kifejezetten ritka. A 14-15 ezer közúti közlekedési balesetből legfeljebb ötvenben következik ez be.

Ha kigyulladna az autónk, nagyon észnél kell lennünk, mert ha az első egy-két percben nem fogjuk meg a tüzet, akkor már csak a tűzoltókra számíthatunk - írja a Katasztrófavédelem.

Nem kötelező, de mindenkinek javasolják, hogy legyen a kocsiban egy tűzoltó készülék. A kocsiba a legjobb megoldás egy két literes ABF habbal oltó tűzoltó készülék. Akár sikerült eloltani a tüzet, akár nem, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Az égő kocsitól álljunk távolabb, mert a járműbe szerelt pirotechnikát tartalmazó elemek, mint például az övfeszítő és a légzsákpatronok a tűz hatására működésbe lépnek, és sérülést is okozhatnak.

Videó: Papp Csanád tűzoltó őrmester, PMKI Gödöllő HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére