Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 30. 21:27, szerda | Kék hírek
Forrás: http://richpoi.com/plugins/content/content.php?content.3463

Milyen világot szeretnénk mindannyian - Rajtunk múlik, tegyünk érte! videó

Milyen világot szeretnénk mindannyian - Rajtunk múlik, tegyünk érte!   videó

A jót tenni kell, ha mi magunk így teszünk emberiségünk jövőjére tekinthetünk akár derűvel is, e kisfilm készítői meghatóan optimista szemléletet adnak kezünkbe.

A kis klip fő üzenete, hogy a világ és az emberek többsége a lelke mélyén valójában ilyen, vagyis mindenfajta elvárás és előítélet nélkül képes adni – figyelmet, kedvességet, segítséget. Nap, mint nap saját döntésünkön múlik, hogy gyakoroljuk is e legnagyszerűbb dolgot a világon - írják a PozitívNap oldalán.

A kisfilmben megjelenő narancssárga mellény a film készítője, a Lifevestinside.com szimbolikus jelképe. Magyarra fordítva nevük belső mentőövet jelent. Filozófiájuk szerint a társadalomban jelenlevő és növekvő kedvesség, szívesség egy jobb, boldogabb világot szül.

Kattints a linkre és nézd meg a videót! vagy másold be az URL-t

http://richpoi.com/plugins/content/content.php?content.3463

A régi mondásnak, miszerint jobb adni, mint kapni, az emberi lélekben mélyen gyökerező igazságtartalma van. A Harvard Egyetemen vezetett kutatások szerint, amikor adunk- ajándékot, bókot, segítséget – nagyvonalúnak, bőkezűnek, szeretettnek, erősnek és irányítónak érezhetjük magunkat. Az agy aktivitását vizsgálva kiderült, hogy adományozás közben megemelkedik agyunkban a lelki jólétünkért felelős dopamin és oxitocin szintje. Ezáltal arra a következtetésre jutottak, hogy bizonyítottan több örömünk származik abból, ha adunk, mint amikor kapunk valamit.

Ne feledjük a jó szándék, szeretet, kedvesség - az univerzális nyelv kifejezőeszközei - melyek bumerángként térnek vissza hozzánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.