Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 08. 17:47, vasárnap | Bulvár
Forrás: szerzö:Hné Hajni,forrás:Metropol,wikipedia,google

Michael Jackson csillaga

Michael Jackson csillaga

Halála után csillagot kap Michael Jackson Hollyvoodban a Hirrességek Sétányán.

Jackson ha élne,biztos örülne ennek az ajándéknak, mivel sokszor hiányolta a szakma megbecsülését. Pedig számtalan helyen jeleskedett az énekessége mellett.Mindamellett,hogy a világon mindenhol rengeteg lemezt adott el,nem felejtkezett el a szegények megsegítéséről sem.Hatalmas vagyonából adakozott a rászorulóknak,föleg a gyermekeknek.39 segélyszervezetet támogatott,és 300 millió dollárt adományozott a Heal the world Foundation nevű alapítványnak is.

1966-ba láthattuk őt elöször a The Jackson 5 eggyüttes /testvéreivel:Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermaine Jackson, Marlon Jackson/ tagjaként, amivel a csapat meghóditotta a popzene világát.

Michael 1971-ben szólókarrierbe kezdett, és hatalmas sikerei miatt „a pop királyának” is nevezték.1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma; négy másik stúdióalbuma, az Off the Wall (1979), a Bad (1987), a Dangerous (1991)és a HIStory (1995) szintén a világ legjobban eladott nagylemezeinek listáján szerepel.

Ő volt az első afroamerikai előadóművész, akinek klipjeit rendszeresen játszotta az MTV. A Billie Jean című dalhoz készített klip volt az áttörés, ezt követte a Beat It és a Thriller című dalok klipje. Az MTV erősen bízott abban, hogy ha a videoklipeknél promóciós eszközből művészeti formát csinál, azzal a csatorna hírneve is nőni fog. A Black or White és a Scream videoklipjének köszönhetően Jackson az 1990-es években is gyakran szerepelt az MTV-n. Televíziós sikerei mellett számos nehéz tánctechnikát népszerűsített: a robottáncot, a moonwalkot (holdsétát), gondosan kidolgozott színpadi előadásaival. Egyéni zenei hangzása és énekstílusa hatással volt több hip-hop, popzenei és R&B-előadóra,több generációban.

.

Michael Jackson egyike azon kevés előadónak, akit a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel. Tizenhárom Grammy-díjat kapott, tizenhárom alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban szólókarrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében –, és több mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a World Music Awards legtöbb felvételt eladó szólóelőadó díját.

2009. június 25-én eszméletlen állapotban találták Los Angelesben, Holmby Hillsben, a North Carolwood Drive-on lévő kastélyában. Conrad Murray, az énekes magánorvosa megpróbálta újraéleszteni a sztárt, de ez sikertelen volt. A los angelesi 911-es segélyhívó telefonszámra este 19 óra 22 perckor érkezett hívás, három perccel ezután már megérkezett a rohammentő az énekes házához.A jelentés szerint ekkor már nem lélegzett és újraélesztést hajtottak végre rajta. Az énekest a Ronald Reagan UCLA Medical Center-be szállították, út közben folytatták az újraélesztést még teljes egy órán keresztül a kórházba való megérkezés után is (20 óra 13 perc). Jackson halála világszerte megdöbbenést váltott ki az emberekből. Halálát hivatalosan 21 óra 26 perckor jelentették be.

Három gyermeke van. Többször a sajtó szétszedte állitólagos gyermekzaklatási ügyekben,de egyiket sem sikerült bíroságon bizonyítani.Leghíresebb közülük aki zaklatással vádolta,a Reszkessetek Betörök Trilógia gyermeksztárja.

Halála után is sikeres maradt. Azóta is több millió lemezét adták el.Az ünnepséget január 26-án tartják, akkor a popsztár három gyermeke, Paris, Prince és Blanket préseli cementbe a Michael Jackson kéz- és lábnyomát jelképező cipőt, valamint híres gyémántberakásos kesztyűjét. Michael Jackson csillaga többek között Marilyn Monroe, Humphrey Bogart és Bette Davis legendás filmszínészek "szomszédja" lesz a Hollywood Boulevardon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.