Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 28. 20:35, kedd | Helyi
Forrás: saját, szerző:Hné Hajni

Mi zajlik az Oroszlán Patika környékén?!

Mi zajlik az Oroszlán Patika környékén?!

Sokakban, akik arra jártak, járnak, felmerülhetett ez a kérdés. Hiszen, nem lehet nem észrevenni a nagy űrt, ami a lebontott épület helyén tátong, munkagépekkel körülvéve.

Mi történt az Oroszlán Patika melletti épülettel (Az Oroszlán patikával)?

Czigány Norbert (O. P. Tulajdonosa) megnyugtat mindenkit, hogy nem sétálóutcát csinálnak az épület helyére, és nem nyitnak másik patikát a régi mellé pluszban, hanem fejlesztenek! Átépítenek! Megújulnak!

A történet egy furcsa döntés következménye.
Történt ugyanis, hogy az Egészségügyi Központ átadásának dátuma körül (tavaly tavasszal), az akkori Igazgatóság megkereste az Oroszlán patika tulajdonosát, lenne-e kedve átköltözni a felújított Központba, ezáltal is növelve annak hatékonyságát. Azaz ne csak betegellátás legyen, hanem legyen saját patika is. Rábólintottak. Norbert és az Igazgatóság ki is dolgozta a projektet. Az akkori tervek a jelenlegi Védőnői szolgálat helyére szóltak. Ám a szerződés megkötése után az irányítás az Igazgatóság kezéből, az Önkormányzatéba került. Velük kezdtek el tárgyalni a bérleti díjakról. Az álláspontok nem kerültek közel egymáshoz, és több hónapos huzavona után, a gyógyszertár tervezete nem valósult meg.

És itt jön a csavar.
Norbert úgy döntött, ha már a tervek megvannak, akkor megvalósítja az eredeti környezetben. Azaz a jelenlegi Patika helyén.

forrás:Czigány Norbert /elölnézet/

A projekt október 16-áig tart. Két részbe tervezik az átépítést. Előbb az egyik felét építik át, aztán ha az kész van, jöhet a másik oldal. Azért így, hogy a gyógyszertár folyamatosan működhessen, és ne legyenek „döcögés” az ellátásban. A munkálatok végeztével, egy korszerű, nagyobb és akadálymentesített gyógyszertár készül, aminek szomszédságában Tajti doktor vezetésével állatorvosi rendelő nyílik./ Az épület emeletén pedig két lakás kap helyet!/

A munkálatok elkezdődtek, zajlanak. Minden a terv szerint halad. A megnyitón mi is részt veszünk majd. Addig is könnyebb hallani a munkagépek zaját, mert tudjuk, min dolgoznak!



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.