Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 04. 10:39, péntek | Külföld
Forrás: Máté Bence, az MTI tudósítója jelenti:

Merényletet követtek el egy kairói étterem ellen, számos halott

Merényletet követtek el egy kairói étterem ellen, számos halott

Legkevesebb tizenhat, egyes hírügynökségi források szerint tizennyolc ember halt meg egy belvárosi kairói szórakozóhely elleni merényletben pénteken; a támadók gyújtópalackokat dobtak a bent tartózkodókra.

A CBC Extra műholdas televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy három motorkerékpáron érkező elkövető támadt a Sheherezade szálló mellett lévő éjszakai szórakozóhelyre a főváros Gízai oldalának el-Agúza negyedében.

Az első hírek szerint az áldozatok egyiptomiak voltak. Az al-Jóm asz-Szábe című napilap honlapján megjelent egy videó, amelyen a lángokban álló bejárat látszik. A helyszínen készült későbbi felvételek szerint a szórakozóhely teljesen kiégett.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a merénylők közül legalább egyet a biztonságiak korábban nem engedtek be a szórakozóhelyre, ami dulakodást váltott ki az érintettek között. A rendőrségnek sikerült a továbbra is szökésben lévő támadók közül kettőt azonosítania; az illetők az egyik szomszédos szegénynegyedből, Imbábából származnak.

Az el-agúzai kórház jelenleg három sebesültet ápol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.