Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2012. Március 23. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Megemeli a bölcsődei térítési díjakat a nagyobb városok harmada. Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is.

A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelésével kapcsolatban.Többen kifogásolták, hogy bár a jogszabály szerint mentességet élveznek a díj fizetése alól, mégis jövedelemigazolást kértek tőlük - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Több panasz érkezett arról is, hogy a jogszabály változásról az önkormányzattól nem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezen felül többen az igazolások leadásának, kezelésének, tárolásának módjával kapcsolatban emeltek kifogást. Ezeket a hatóság rövid időn belül kivizsgálja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 13. 18:06, csütörtök | Belföld

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2021. Május 13. 16:55, csütörtök | Belföld

Gulyás: Magyarország másfél-két hónapos előnyben van

Mivel nemcsak nyugati, hanem keleti vakcinákkal is oltanak, Magyarország másfél-két hónapos előnyben van a többi európai országhoz képest

2021. Május 13. 16:40, csütörtök | Belföld

Megszúrt egy ápolónőt egy beteg

A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal az asszonnyal szemben, aki egy miskolci kórházban megszúrta az ápolóját.

2021. Május 13. 15:54, csütörtök | Belföld

Pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltást

A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal