Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Március 14. 10:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megtelnek a szállodák az ünnepen

Megtelnek a szállodák az ünnepen

Fellendülőben a belföldi turizmus: az előttünk álló idei első hosszú hétvégére már közel telt házat jegyeznek a szállodák országszerte, valamennyi szállástípusra élénk a kereslet.

Az előfoglalások alapján húsvétkor telítődnek a hotelek vidéken és a fővárosban egyaránt - írja szerdai számában a Magyar Idők.

Elégedettek a szállodások az elkövetkező hosszú hétvége várható forgalmával: az elmúlt tíz napban megugrott a szobafoglalások száma az egész országban a március 15-e körüli napokra - mondta a lapnak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A tapasztalatok szerint az első körben a 3-4 csillagos hotelek telítődnek, de a panzióktól a vendégházig valamennyi szálláskategóriában élénk a kereslet, amely ráadásul területi szempontból is arányos: Észak-Magyarországtól a Dél-Dunántúlig egyaránt bővülni látszik a szállodák forgalma.

A korábbi évekhez képest idén újdonság, hogy immár nem kizárólag a wellnesshotelekben töltött pihenés a népszerű, hanem emellett sokan keresik a természetközeli élményeket, a kirándulásra, túrázásra lehetőséget adó környékeket, a nagyvárosok szállásait és azokat a szolgáltatókat, ahol a néphagyományaink, hazai értékeink is megjelennek a nemzeti ünnep kapcsán, illetve a húsvéti időszakban.

"Igaz, az idei még csak a második alkalom, hogy munkaszüneti nap a nagypéntek, annak hatása már érződik a szálláspiacon, ezen a napon érkeznek ugyanis a legtöbben a hotelekbe. Húsvétkor telt házzal számolnak a szolgáltatók, amely kitarthat az iskolai tavaszi szünet teljes ideje alatt" - mondta az elnök.

Hozzátette, hogy a lendület az ünnepek után sem áll meg: április elején beindul itthon a gyógyturizmus, a külföldiek jellemzően a tavasz közepétől folyamatosan érkeznek a magyarországi fürdővárosokba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során