Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Május 01. 09:21, hétfő | Külföld
Forrás: mti - fotó:illusztráció

Megtámadott két pásztort egy medve Csíkszereda határában

Megtámadott két pásztort egy medve Csíkszereda határában

Két pásztort sebesített meg medve vasárnap késő este Csíkszereda határában - írja a Székelyhon portál.

A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető út közelében történt támadásban egy testvérpár sebesült meg. Egyiküket a lábszárán és lábfején, testvérét a kezén harapta meg a medve. Édesapjuk segítségével menekültek meg, és sikerült kijutniuk az útra, ahonnan mentő vitte őket a Csíkszeredai Sürgősségi Kórházba. Amint a mentőszolgálat illetékese a portállal közölte, a pásztorok sérülései nem életveszélyesek.

Az Agerpres hírügynökség a Hargita Megyei Környezetvédelmi Hatóság tavalyi statisztikáját idézte az üggyel kapcsolatban. Eszerint az elmúlt évben 124 medvetámadást regisztráltak a megyében, melyek következtében hatan kerültek kórházba, köztük egy 12 éves kislány. Az élelmet kereső vadállatok elsősorban a nyájakat, és az ezeket őrző pásztorokat, valamint az erdei gyümölcsöt és gombát szedő embereket veszélyeztetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).