Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2023. Február 09. 09:26, csütörtök | Belföld
Forrás: Honvedelem.hu

Megszólalt a Honvédség a földrengéshez hasonló jelenséggel kapcsolatban

Megszólalt a Honvédség a földrengéshez hasonló jelenséggel kapcsolatban

Elsősorban Heves megyéből érkeztek ezzel kapcsolatos észlelések.

Kedden az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium azt jelentette, hogy Heves megye bizonyos területein földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak, ám azt a kutatóintézet is kizárta, hogy valóban földrengés történt volna, de nem tudták megmagyarázni, hogy akkor mit is észleltek pontosan.

Szerdán a Magyar Honvédség rövid közleményt adott ki minderről. Mint írják, vadászgépek gyakorlatoztak, amelyek hangrobbanást okozhattak, de azt is hozzátették, hogy ezek a gyakorlatok korábban nem okoztak földrengéshez hasonló jelenségeket.

A Magyar Honvédség vadászgépei február 7-én a délelőtti órákban Heves vármegye térségében hajtottak végre kiképzési repülést. Ezen feladat során – betartva minden jogszabályt – minden lakott települést előírásszerűen kerültek, nem repültek be föléjük. Az eddigi repülési tapasztalatok alapján elmondható, hogy még a hangsebesség feletti kiképzési repülések sem okoztak soha »földrengésszerű« érzetet, amelyet bármilyen szenzoron ki tudtak mutatni – írta a Honvédség.

Fotó: Szalóky Zsolt

Címkék: földrengés, gripen

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.