Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 19. 07:00, szombat | Bulvár
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Megsemmisítette az ukrán hadsereg egyik drónját egy 66 éves nagymama

Megsemmisítette az ukrán hadsereg egyik drónját egy 66 éves nagymama

Működésképtelenné tette az ukrán hadsereg egy felderítő drónját, azaz pilóta nélküli repülőgépét egy 66 éves nyugdíjas nő - számolt be a különös esetről pénteken a TSZN ukrán televízió.

Az incidens a Kijev melletti Csabanyi faluban történt, ahol kiképzők tanították a kelet-ukrajnai hadműveleti övezetbe készülő katonákat a drón kezelésére. A repülőszerkezet túl közel repült a nagymamához, aki ettől rettentően megijedt. Miután a drón leszállt, az idős hölgy dühében felkapta és teljes erőből földhöz vágta úgy, hogy a gépnek darabokra tört a farokrésze.

A drónért odaérkező katonákat a nagyi alaposan lehordta "játékszerük" felelőtlen használatáért. Előbbiek első felindulásukban feljelentést tettek a rongáló nagymamával szemben a rendőrségen. A hatóságok viszont azt állapították meg, hogy nem történt bűncselekmény, ezért a nyugdíjas nő ellen nem indítanak eljárást.

Peres úton követelhetnék az idős nőtől, hogy térítse meg az okozott kárt. Ezt azonban - mint a katonák a tudósításban elmondták - nem akarják, szerintük ugyanis "nem lenne férfias dolog" pénzt követelni egy nyugdíjastól.

Most azonban a csapat drón nélkül maradt. Szavaik szerint csak egy dolgot sajnálnak, hogy már nem tudják megtanulni a pilóta nélküli gép kezelését, e nélkül kell szolgálatba állniuk a kelet-ukrajnai harcok övezetében.

Címkék: drone, hadsereg, nagymama, ukrán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára