Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

Az idén újabb önkéntes tűzoltóságok is csatlakoztak az akcióhoz, így már az ország 383 pontján várják a tűzoltók a gyerekeket, szüleiket és kísérőiket.

"Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre" - olvasható a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 235 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyerekeket.

Mint írják, az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerekeket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével.

A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők.

Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók 10 órától 16 óráig.

A résztvevő hivatásos tűzoltóságok listája a https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2022-05/78799.html linken érhető el.

A résztvevő önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok listája a https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2022-05/78800.html linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére