Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2012. Március 05. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Meghekkelték az Alaptörvényt

Meghekkelték az Alaptörvényt

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját magát magyar Anonymusnak nevező csoport, és új bekezdésekkel egészítette ki az Alaptörvényt. Az üzemeltetők ezután leállították az oldalt, a honlap csak később lesz elérhető.

A hekker vagy hekkerek feltételezhetően szombat éjszaka törték fel az Alkotmánybíróság honlapját, ám az még nem ismert, milyen biztonsági rést használtak fel ehhez. A behatolók olyan pontokkal egészítették ki az Alaptörvény dokumentumát, miszerint a „zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Az Anonymus nevét használó hekkerek emellett korlátlan jogot is deklaráltak maguknak arra, hogy minden eszközzel fellépjenek a zsarnoksággal és annak követőivel szemben - de arra is, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen, korábbi fizetésük másfélszeresével mehessenek nyugdíjba, közölte az Index.

Az Alkotmánybíróság közleményben kommentálta az esetet: Mint arról a média beszámolt, az elmúlt éjszaka során feltörték az Alkotmánybíróság internetes honlapját. A jogosulatlan behatolás észlelése után a szervert leállítottuk, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdtük a károk felmérését. A biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz.” – olvasható a levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 09:39, kedd | Belföld

Meghalt 224 beteg, 4311 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Meghalt 224, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4311 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. December 07. 08:34, kedd | Belföld

Rálőtt a feleségére, majd végzett magával egy férfi

Súlyosan megsérült egy nő hétfő délután Gyenesdiáson, miután többször is rálőtt a férje, aki később végzett magával - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 07. 05:00, kedd | Belföld

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn a honlapján.

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,