Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 07. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: STOP / hvg.hu

Meghalt egy magyar hegymászó a Himalájában

Meghalt egy magyar hegymászó a Himalájában

Elhunyt Horváth Tibor hegymászó, a 8091 méter magas Annapurna meghódítására indult magyar expedíció tagja. Horváth Tibort feltehetően jéglavina sodorta el ereszkedés közben - közölte a hvg.hu.

Életét vesztette Horváth Tibor, a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik hegymászója - áll a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíció hivatalos közleményében.

Horváth Tibor a közlemény szerint május 5-én délelőtt visszaindult az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból jelentkezett rádión délután 4 órakor - írják. Horváth ekkor elmondta, hogy halad a kettes tábor felé, rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik, ezt valószínűleg a gyakori lavinák szakították le, ám mindemellett bizakodó volt a továbbhaladást illetően.

Horváth Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása hétfő reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta és maga alá temethette - szól a hivatalos közlemény.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok