Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 15. 17:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Megerőszakolta és megfojtotta volt élettársa barátnőjét

Megerőszakolta és megfojtotta volt élettársa barátnőjét

Védekezésre képtelen ember ellen elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint szexuális erőszak miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta volt élettársa barátnőjét a fővárosi Harmat utcában.

- közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel. A vádlott 2015 elején ismerte meg akkori élettársa barátnőjét, akit a későbbiekben szakításuk miatt is okolt.

A férfi a következő év szeptemberében ismételten találkozni akart volt élettársa barátnőjével, ezért egy internetes alkalmazáson keresztül többször küldött üzenetet a nőnek - áll a közleményben.

Az áldozat először elhárította a kérésért, végül 2016. szeptember 18-ára megbeszéltek egy találkozót. A vádlott a nő budapesti lakására ment, majd az estét és az éjszakát ott töltötte.

A vád szerint a férfi másnap reggel veszekedés közben bántalmazta a sértettet, többször megütötte, megkötözte, majd szexuális erőszakot követett el rajta.

A férfi ezután egyéb értékek mellett elvette a nő bankkártyáját, amivel 150 ezer forint készpénzt vett fel, majd Ausztriába menekült, később Bécsben feladta magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.