Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2018. Február 15. 17:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Megerőszakolta és megfojtotta volt élettársa barátnőjét

Megerőszakolta és megfojtotta volt élettársa barátnőjét

Védekezésre képtelen ember ellen elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint szexuális erőszak miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta volt élettársa barátnőjét a fővárosi Harmat utcában.

- közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel. A vádlott 2015 elején ismerte meg akkori élettársa barátnőjét, akit a későbbiekben szakításuk miatt is okolt.

A férfi a következő év szeptemberében ismételten találkozni akart volt élettársa barátnőjével, ezért egy internetes alkalmazáson keresztül többször küldött üzenetet a nőnek - áll a közleményben.

Az áldozat először elhárította a kérésért, végül 2016. szeptember 18-ára megbeszéltek egy találkozót. A vádlott a nő budapesti lakására ment, majd az estét és az éjszakát ott töltötte.

A vád szerint a férfi másnap reggel veszekedés közben bántalmazta a sértettet, többször megütötte, megkötözte, majd szexuális erőszakot követett el rajta.

A férfi ezután egyéb értékek mellett elvette a nő bankkártyáját, amivel 150 ezer forint készpénzt vett fel, majd Ausztriába menekült, később Bécsben feladta magát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 17:11, péntek | Belföld

5+1 viselkedési torzítás, amiért többet vásárolunk - BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit.

2021. Szeptember 24. 17:03, péntek | Belföld

Újra lesz gyerekemelés szombaton

Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

2021. Szeptember 24. 15:00, péntek | Belföld

A Velencei-tó kritikus vízszintjének javításán dolgozik a vízügy

A Velencei-tó kritikus vízszintjének javításán dolgoznak a vízügy szakemberei; vasárnaptól többnapos üzempróbát tartanak, hogy megállapítsák, milyen hatással van a tó vízminőségére és élővilágára,

2021. Szeptember 24. 14:01, péntek | Belföld

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.