Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 18. 21:07, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.bicske.hu

Megduplázták a rendőrök létszámát Bicskén

Megduplázták a rendőrök létszámát Bicskén

A bicskei rendőrök létszámát a készenléti rendőrség segítségével megduplázták, s az önkormányzat is intézkedéseket tett a menekültek ügyében. A megfelelő szervek teszik a dolgukat, a városban nyugalom van.

A rendőrmúzeumi kiállítás megnyitója kapcsán Pálffy Károly alpolgármester szólt az aktuális rendészeti helyzetről, ami mostanában erősebben foglalkoztatja a helyi közvéleményt. A menekülttáborba nagyobb létszámban érkeztek menekültek Afganisztánból, Szomáliából, egyéb helyekről. A megszokottnál többen vannak, jelenlétük némiképp aggodalommal tölti el a helyi lakosokat. A bicskei rendőrök létszámát a készenléti rendőrség segítségével megduplázták, s az önkormányzat is intézkedéseket tett a menekültek ügyében. A megfelelő szervek teszik a dolgukat, a városban nyugalom van.

Rendőrségi rekvizitumokból nyílt vándorkiállítás Bicskén a művelődési házban. Az Év rendőre kitüntetést Jászai Csaba zászlós vette át, a helyi polgárőrség pedig két autót kapott az önkormányzattól.

Rendőr egyenruhák, kalapok, fejfedők, régi fotók, személyes tárgyak mutatják be a rendőrség hozzávetőlegesen száz évét azon a vándorkiállításon, amely az Európában is ritkaságnak számító rendőrmúzeumban találhatók. Az 1996-ban Tarnamérán nyílt rendőrmúzeum mára állami tulajdonba került, folyamatosan gyarapszik. Politikai rendszereken átívelő történeti összefoglalást adnak e tárgyak, amelyekben megtalálható a kakastollas csendőrkalap, a vörös csillagos sapkarózsa, s a rendszerváltás utáni régi-új jelképek. Amint a múzeumalapító Francsics Ottó és a legjelentősebb gyűjtő, Gulyás István
elmondták: a rendőrök, csendőrök nagy többsége mindig a bűnüldözést tartotta hivatásának, s csak kisebbségük vált az elnyomó hatalmak elítélendő tettestársává.

Bicskén a rendőrség, az önkormányzat és a civilek együttesen őrködnek a közbiztonság felett, kiegészítik egymás munkáját a hatáskörök szerint. A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság főtanácsosa, rendészeti helyettese, Vörös Ferenc és a városi rendőrkapitány, Balázs Sándor alezredes jelenlétében adta át Tessely Zoltán polgármester a Fejér megyei Év rendőre kitüntetést Jászai Csaba zászlósnak. A 35 esztendős, frissdiplomás tiszthelyettes 1998-tól állt a rendőrség kötelékébe,
Budaörsön ellenőrző járőrként kezdte meg a szolgálatot. Fokozatosan lépdelt felfelé a ranglétrán, járőrvezető lett, majd a bicskei autópálya rendőrséghez került Bicskére. Ma is „terepen” teljesít szolgálatot, gépkocsival és gyalogosan, az utcán, az emberek között végzi feladatát. Hivatásnak tekinti munkáját, mondta el a díj átvétele után Jászai Csaba.

A városban évek óta jól működik a Kertvárosi Polgárőr Egyesület, valamint a frissen alakult a Bicske Város Polgárőrség Egyesület. Vezetőiknek, Nagy Attilának és Pathó Ferencnek egy-egy gépkocsit adott át használatra az önkormányzat nevében Tessely Zoltán polgármester.

Forrás: Zsohár Melinda
http://feol.hu/bicske/megduplaztak-a-rendorok-letszamat-bicsken-1551019

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.