Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még marad a meleg a hétvégén

Még marad a meleg a hétvégén

A hétvégén még marad a meleg. Emellett sok lesz a napsütés, de csapadékra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken többórás napsütésre kell készülni. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol gyenge fagy még továbbra is előfordulhat. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az északkeleti országrészben lehet kevesebb a felhő, arrafelé valamivel több napsütés várható. Néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A maximumhőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég szórványosan esővel, záporral, emellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A nap második felében észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Napközben többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.