Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 11. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Még a 47 ezret sem fizetik ki

Még a 47 ezret sem fizetik ki

A közmunkáért fizetett havi 47 ezer forintból a kormánypárti politikusok szerint meg lehet élni. Úgy tűnik azonban, hogy még ezt sem fizetik ki a munkásoknak.

Pedig ha valaki közmunkára jelentkezik a mostani feltételek mellett, az bizony nem viccből teszi. Ennek ellenére egy, az Északonline-on olvasható cikk szerint a halmaji közmunkásoknak nem fizették ki a bért a munkájukért. Pedig hetente kellett volna fizetnie az önkormányzatnak, ám négy heti patakparti bozótirtás után egyszerűen hazaküldték őket, mondván, hogy nem érkezett meg a pénzük.

A munkások kétségbe vannak esve, némelyiküket már a villany kikapcsolása fenyegeti, mert nem tudják fizetni a közüzemi számláikat. Ráadásul a 22.500 forint szociális segélyt sem kapják, hiszen február 10-e óta közfoglalkoztatásban állnak. Úgy tűnik tehát, hogy a munka is kárba veszett és a segély is elúszott. Nem beszélve arról, hogy a második héten meg is fenyegették a munkásokat: aki beszélni mer a fizetés csúszásáról, az soha többé nem kap közmunkát.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő pénteken Halmajra utazott, hogy saját szemével győződjön meg a fenntarthatatlan helyzetről. A politikus a STOP-nak megerősítette a fenti információkat. - Nem a kormány médiamenedzselésére kellene pályázatot kiírni, hanem abból a 800 millióból ki kéne fizetni a közmunkásoknak legalább azt a kevés bért, ami jár - mondta Nyakó, hozzátéve, hogy nem elképzelhetetlen, hogy az ország területén több száz ember is érintett lehet hasonló ügyekben.

A szocialista képviselő kijelentette: mindent megtesz azért, hogy Halmajon a közmunkások megkapják a járandóságukat. Vasárnap a borsodi településre utazik, ahol a kisemmizett közmunkásokkal együtt sajtótájékoztatót tart.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott