Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

MÁV: teljessé vált a KISS emeletes motorvonatokból álló flotta

MÁV: teljessé vált a KISS emeletes motorvonatokból álló flotta

A következő hónapokban forgalomba állhat az utolsó néhány szerelvénnyel együtt a napokban átvett 40. KISS emeletes motorvonat, amellyel teljessé vált a megrendelt flotta.

A vasúttársaság közleményében azt írták, hogy a legújabb, korszerű emeletes motorvonatok a többihez hasonlóan elsősorban a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon állnak majd szolgálatba - a hatósági vizsgáktól függően - várhatóan a decemberi menetrendváltástól.

Közölték: a tervek szerint több emeletes motorvonat jár majd a győri fővonalon, és a járművek a hatvani vonalon is megjelennek, jelenleg pedig már a Budapest-Vác-Szob, Cegléd-Szolnok, Újszász-Szolnok, Esztergom, Győr-Hegyeshalom között, hétvégén a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon járnak KISS-szerelvények.

Azt írták, a 40 KISS és a 123 FLIRT révén Budapest elővárosában már túlnyomórészt korszerű motorvonatokkal oldja meg a személyszállítást a társaság.

Fotó: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni