Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 21. 07:23, kedd | Bulvár
Forrás: mno.hu / MTI

Máris elárverezik Whitney Houston ruháját

Máris elárverezik Whitney Houston ruháját

Jövő hónapban elárverezik a közelmúltban elhunyt Whitney Houston amerikai énekes-színész egyik bársonyruháját és a Több mint testőr című filmben viselt fülbevalóját – jelentette be a Julien’s aukcióház hétfőn.

Az árverésen további hírességek relikviái is kalapács alá kerülnek, így például Charlie Chaplin sétapálcája, Clark Gable zakója, amelyet az Elfújta a szél című filmben használt és Charlton Heston botja a Tízparancsolatból.

Az aukciós házat vezető Darren Julien elmondta, hogy a celebritások tárgyai igen gyakran akkor válnak igazán értékessé, ha az illető távozik az élők sorából. „Ez bizonyítja, hogy ezek a tárgyak befektetésre valók. Úgy kell vásárolni és eladni őket, mint a tőzsdén. Jó időben kell megvenni, és jókor kell eladni, így növelik az értéküket” – magyarázta.

Arra a kérdésre, vajon nem túl korai-e Whitney Houston halála után az árverés, Julien azt válaszolta, hogy ez inkább „tisztelgés az életműve előtt”. „Ha elrejtenénk ezeket a tárgyakat a világ szeme elől amiatt érzett félelmünkben, hogy hátha megsértünk valakit, azzal nem nyerne senki. Holmija a halálával immár történelem, múzeumban lenne a helye. Olyan életet élt, és olyan volt a pályafutása, amilyen senkinek a világon” – tette hozzá.

Az énekes földig érő fekete bársonyruhájának kikiáltási ára ezer dollár, de nyilvánvalóan sokkal többért fog elkelni, hasonlóképpen a Több mint testőr fülbevalójához, amelyet hatszáz dollárra áraztak be.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára