Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 28. 13:10, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj, a kormány így visszaadta azt a pénzt az időseknek, amelyet a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett tőlük - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn.

Zsigó Róbert Facebook-videójában kiemelte: a 13. havi nyugdíj kifizetését a gazdasági növekedés tette lehetővé, amely a sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is rekordot döntött.

A kormány a 13. havi nyugdíj mellett már négyszer nyugdíjprémiumot is tudott fizetni - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a magyar nyugdíjasok megélhetését emellett jelentősen segíti a rezsicsökkentés: míg Európa más országaiban 50-60 százalékkal emelkedtek a rezsidíjak, a magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés. Anélkül havi akár több tízezer forinttal többet fizetnének - fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti kormány a gazdaság növekedéséből egyre több pénzt fizet az időseknek is, és fenntartja a rezsicsökkentést.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy a baloldal mindig becsapta az időseket: "a 2006-os kampányban Gyurcsány Ferenc fűt-fát megígért az időseknek, aztán a választás után jött a feketeleves". A baloldal elvett egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz, duplájára az áram árát, valamint bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - mondta.

Szerinte a baloldal most is ugyanezt tervezi. "A miniszterelnök-jelöltjük már elárulta a valódi programjukat: ostobaságnak nevezte a 13. havi nyugdíjat, megmondta, hogy nem fogják fenntartani a rezsicsökkentést, és fizetős egészségügyet akarnak bevezetni."

"Április 3-án védjük meg az időseket is, ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak!" - zárta szavait a politikus.

Címkék: 13. nyugdíj, nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.