Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2012. Április 09. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

A terveknek megfelelően tovább tart a Barcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése.

Víz, szennyvíz, gázvezeték építés, közvilágítás fejlesztés és útépítés, továbbá a korábbi közművek kiváltása szerepel a csaknem 200 millió forint összértékű beruházás tartalmi elemei között - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a fejlesztéshez az Európai Unió és a magyar állam mintegy 99 millió forintnyi támogatást nyújtott. A beruházás 2010 őszén kezdődött el és a befejezési határidő 2012. június 30-a.

Arról is beszámolt, hogy a 840 ezer négyzetméter területű ipari parkba az elmúlt években már betelepült néhány multinacionális cég, helyi társaság és vállalkozó.

Kristonné Sipos Ágnes, a Polgármesteri Hivatal pályázati koordinátora hangsúlyozta: az igazi áttörést az jelenti majd, ha a jelenleg is folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések után a park egy komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani a potenciális befektetőknek.

A projekt során körülbelül 400 méter gáz- és 800 méter ivóvízvezeték épül ki, az előbbi a múlt év februárjában már el is készült. A tervezett szennyvízvezeték szintén 400, a közvilágítással ellátott út hossza pedig 504 méter. Ehhez társul még csaknem 700 méter 20 kilovoltos vezeték kiépítése is - ismertette a beruházás főbb paramétereit a szakember.

A Barcikai Ipari Parkban a jelenlegi ingatlanpiaci árakhoz képest kedvezményesen lehet hosszú távú bérleti szerződést kötni, vagy területet vásárolni. Emellett ingyenes úthasználattal, áram, gáz, szennyvíz csatlakozási lehetőséggel és egyéb kedvező szolgáltatásokkal szeretnék Kazincbarcikára vonzani az új beruházókat, cégeket - jegyezte meg.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).

2022. Január 25. 10:06, kedd | Belföld

Karácsonyfa miatt tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.