Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2012. Április 20. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Már 250 ezren igényeltek magyar állampolgárságot

Már 250 ezren igényeltek magyar állampolgárságot

Wetzel Tamás egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos tájékoztatása szerint szerdán beérkezett a 250 ezredik magyar állampolgársági kérelem, eddig mintegy 157 ezren tették le a magyar állampolgársági esküt.

A legtöbb kérelmet Csíkszeredában, Szabadkán és Kolozsváron adták be – áll a Nemzetpolitikai Államtitkárság közleményében.

Letette a napokban továbbá magyar állampolgársági esküjét a Máramarosszigeten élő, 103 éves Bálint Imre is. Hozzá előrehaladott korára való tekintettel személyesen szálltak ki a Magyar Köztársaság kolozsvári főkonzulátusának munkatársai. Ezzel a kérelmező immár harmadjára lett magyar állampolgár, miután kérelmét a szokásosnál gyorsabban, soron kívül bonyolították le – derül ki a közleményből.

Az utóbbi 16 hónapban a nagyon komoly szervezésnek köszönhetően az eljárás továbbra is zökkenőmentes, mind a kérelmek átvétele és elbírálása, mind az ünnepélyes állampolgársági eskütételek fennakadás nélkül mennek – fogalmaz a közlemény.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 06:00, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Abonynál

Meghalt egy férfi, aki autójával lesodródott az útról és felborult vasárnap délután Abony térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán.

2021. Október 25. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét melegszik az idő

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet

2021. Október 24. 18:02, vasárnap | Belföld

Számos vasútvonalon indul több vonat a nyári menetrendi egyeztetés nyomán

Idén júliusban először biztosítottunk lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére. Bár az egyeztetés még csak tesztüzemben zajlott le,

2021. Október 24. 17:01, vasárnap | Belföld

Kirándulni indultak, de nagyon eltévedtek

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár Szádvárhoz akart kirándulni, de Szögliget környékén eltévedtek.