Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 11. 17:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Május végéig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a társasházak

Május végéig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a társasházak

A téli rezsicsökkentést még május 31-ig igényelhetik a társasházak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Közművek.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az egyetemes szolgáltató ismerteti: a társasházak többsége már igényelte a lakásonként járó 12 ezer forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján, de sok jogosult még nem nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet.

A Nemzeti Közművek jelezte, a kormányrendelet alapján a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos összegének jóváírását.

A kormányrendeletnek megfelelően a Nemzeti Közművek már április 10-én elérhetővé tette a szükséges formanyomtatványt ügyfélszolgálatain és weboldalán. Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, társasházak felhatalmazott képviselője intézheti postai, illetve elektronikus úton, vagy személyesen az ügyfélszolgálaton. A képviseletre nem jogosult lakóknak, tulajdonosoknak nincs teendőjük, illetve nem is tudnak eljárni ez ügyben.

Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja az összeget. A fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 ezer forintos összeg különbözete jelenik meg.

A részletes tudnivalókról minden érintett fogyasztói közösség tájékoztató levelet kapott, de az információk megtalálhatók a Nemzeti Közművek honlapján is (https://www.nemzetikozmuvek.hu/telirezsicsokkentes).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.