Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2012. Április 20. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mno / HírTV

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán délelőtt tíz órakor kezdődik a köztársaságielnök-választás a parlamentben, döntöttek a házbizottság pénteki ülésén.

Lázár János tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői Áder János európai parlamenti politikus jelölését támogatják.

A házbizottság pénteki döntése értelmében május másodikán délelőtt tízkor fog a parlament köztársasági elnököt választani – jelentette a Hír TV tudósítója. Lázár János az ülésről távozva azt mondta: a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői közül már mindenki aláírta az Áder János jelöléséhez szükséges ívet. Tehát a Fidesz–KDNP-nek hivatalosan is ő a jelöltje. Egyedül Kövér László nem írta alá az ívet, mivel ő jelenleg a köztársasági elnöki teendőket látja el. Mint ismert, Schmitt Pál április 2-án lemondott a köztársasági elnöki posztról.

A köztársasági elnök jelölésével kapcsolatban kiderült, hogy jövő hét hétfő délelőtt tíz órakor Lezsák Sándor – aki a házelnöki teendőket látja el – fogja bejelenteni, hogy elindul az ajánlószelvények gyűjtése azzal összefüggésben, hogy hány köztársasági elnököt jelölnek, hány személyről fog dönteni május másodikán az Országgyűlés. Mint ismert, a Jobbiknak Morvai Krisztina lenne a jelöltje, de csekély az esély arra, hogy a jelöléshez szükséges 78 képviselői aláírás összejöjjön, mivel az MSZP és az LMP már jelezte, hogy nem támogatják a Jobbik jelöltjét.

Lezsák Sándor bejelentése után péntek reggel nyolc óráig lehet az ajánlószelvényeket gyűjteni. A köztársaságielnök-választásra egyébként meghívják a volt államfőket, miniszterelnököket, illetve házelnököket, tehát Gyurcsány Ferencet is. Azt, hogy ezen részt vesz-e az egykori kormányfő, egyelőre nem lehet tudni.

HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 18:06, szombat | Belföld

Kivégzéssel fenyegetőzött, nem először

A TEK ügyeletesének mondta el tervét a bajai férfi, a rendőrök közveszéllyel fenyegetés miatt indítottak eljárást.

2021. Október 16. 15:09, szombat | Belföld

Beton fedlap sújtott halálra egy munkást - elítélték a baleset okozóit

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt első fokon, nem jogerősen fejenként 1 év 4 hónap, két évre felfüggesztett fogházra ítélte,

2021. Október 16. 10:02, szombat | Belföld

Simán lebuktatta a betörőt a rendőrkutya

A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 08:00, szombat | Belföld

Elindult az idei Fűts okosan! kampány

Elindult idén is a Fűts okosan! kampány, amelyben a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni a helyes fűtési gyakorlatra, mivel a levegő tisztasága szempontjából a lakossági fűtés problémás terület