Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 09. 12:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Május 30-tól indulnak autósportban az országos bajnokságok

Május 30-tól indulnak autósportban az országos bajnokságok

Május utolsó hétvégéjén már lehet országos bajnoki versenyt rendezni Magyarországon autósportban - döntött pénteki ülésén a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége.

A testület korábban úgy határozott, hogy május 31-ig tartja érvényben a versenyrendezésre vonatkozó tiltást, ugyanakkor a hétfőn országos szinten életbe lépett enyhítő intézkedések nyomán ezt a határidőt két nappal, május 29-ig rövidítette le.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke az MTI-nek azt mondta, május utolsó hétvégéjén a gokart szakág országos bajnoki fordulójával indul újra az autósport-élet Magyarországon, ezt követően pedig már a többi szakágban is lesz lehetőség a versenyek megrendezésére.

"Más döntéseket is hoztunk, ezekre azért került sor, mert a szövetség igyekszik minden olyan lépést megtenni, amellyel a versenyzőket tudjuk segíteni" - nyilatkozta az MNASZ elnöke. Később az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: volt igény szakágvezetőktől arra, hogy hamarabb induljon el a bajnoki sorozat, de az elnökség egyhangú döntést hozott, mert idő kell a felkészüléshez.

A kecskeméti gokart ob-futam után június 6-án Kiskunlacházán a drag és a szlalombajnokság fog beindulni, június közepére rali 3-as bajnoki fordulót terveztek, onnantól pedig gyakorlatilag az összes szakág versenyei tervezés alatt vannak - ismertette az első programokat a szövetségi elnök.

"Az előzetes beszélgetések alapján a versenyzők mind várják, hogy újra a pályán lehessenek" - mondta Oláh Gyárfás, majd hozzátette,: az év elején kiadott versenynaptár már nem aktuális.

A szövetség június 1-jén teljesen új versenynaptárt tervez megjelentetni, a hazai futamok rendezőinek május 15-ig be kell jelenteniük rendezési szándékukat az MNASZ-nél.

"Mindannyian nehéz helyzetben vagyunk, mert még nem tudjuk, meddig tart a veszélyhelyzet, meddig kell zárt kapus rendezvényekben gondolkodnunk" - tette hozzá a szövetség vezetője, aki szerint hosszú távon fogják majd annak a hatásait érzékelni, hogy nem versenyezhettek, és ezért támogatóik nem kapták meg azokat a felületeket, amelyekre szerződésük volt.

"A legfontosabb most az, hogy minél hamarabb elinduljanak a bajnokság. Bízom benne, hogy az idei csonka évben is minőségi és jó bajnokságokat tudunk megrendezni, és 2021-ben visszatérünk arra a magas színvonalra, ami 2020 elején várható volt" - folytatta.

A Forma-1 magyarországi versenyét illetően azt mondta, "az elmúlt napokban a nemzetközi és a magyar szövetség között nem volt ezzel kapcsolatosan kommunikáció".

Az utolsó állapot az, hogy esetlegesen, ha zárt kapusan is, dupla futamban gondolkodik a Liberty Media, a Forma-1 promótere.

"A Hungaroring készen áll arra, hogy dupla versenyt rendezzen és arra is, hogy zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen Magyarország. Bízunk benne, hogy a promóter pozitív döntést hoz, és nem marad el a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj" - mondta Oláh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.