Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 24. 11:59, szerda | Belföld
Forrás: mti

Majd 40 milliót csalt ki egy szombathelyi férfi az egyik mobilszolgáltatótól

Majd 40 milliót csalt ki egy szombathelyi férfi az egyik mobilszolgáltatótól

Egy mobilszolgáltatótól 39 millió forintot csalt ki, több mint háromszáz esetben pedig személyes adatokkal élt vissza egy férfi, ezért vádat emeltek ellene

- tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t. Simon József főügyész közölte: a vádlott egy szombathelyi székhelyű kft. ügyvezetőjeként ügynöki keretszerződést kötött az egyik mobilszolgáltató céggel, majd létező és nem létező személyek - fiktív - adatait felhasználva feltöltőkártyás előfizetői szerződéseket köttetett és különböző telefonos szolgáltatásokat aktiváltatott, ami után a cég jutalékot fizetett.

A vádlott 133 jogi személy nevére 3887, 321 sértett nevére 503, 585 fiktív személy nevére pedig 1170 valótlan feltöltőkártyás előfizetést köttetett 2012 novemberétől 2013 őszéig, amivel a mobilcéget tévedésbe ejtette és összesen 39 millió 443 ezer 950 forint kárt okozott.

A vádlott azzal, hogy a mobilszolgáltató ügyféladatbázisából és más forrásokból összegyűjtötte 321 magánszemély sértett nevét, személyi adatait, és ezeket haszonszerzési célból jogosulatlanul kezelte, megszegte az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény rendelkezéseit is.

A főügyész közölte: a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és 321 rendbeli személyes adattal visszaélés vétségével vádolja és szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni