Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 14. 06:55, szerda | Sport
Forrás: MTI

Magyarország pótselejtezőre kényszerül

Magyarország pótselejtezőre kényszerül

A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőre kényszerül a 2016-os, franciaországi kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatát még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, ugyanis hazai pályán Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják. A lehetséges ellenfelek: Norvégia, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina.

A párharcok sorsolását vasárnap rendezik. A 2016. június 10-én rajtoló Eb csoportsorsolására pedig december 12-én Párizsban kerül sor.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:
Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.