Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 12. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lyukas a végtörlesztési szabály?

Lyukas a végtörlesztési szabály?

Külföldiek is jól járhatnak azzal a hétfőn elfogadott törvénymódosítással, amelyik számukra is lehetővé teszi a kedvezményes végtörlesztést, holott őket nem érinti károsan a forintgyengülés – írja a Magyar Nemzet.

Félő azonban, hogy emellett a vagyongyarapodás megállapításának korlátozása az adócsalók számára is hasznot hoz majd. A szakértők szerint a végtörlesztésre jogosultak körének kiterjesztése önmagában nem volt rossz kezdeményezés. A javaslatba azonban, úgy tűnik, hiba csúszott: nem zárta ki a végtörlesztésből azokat, akiknek külföldi pénzben keletkezik a jövedelme. A lap információi szerint ez a módosítás szinte csak a külföldi állampolgárokat, a tartósan külföldön dolgozó magyarokat és azt a kevés itthon élő honfitársunkat érinti , akik olyan multicégnél dolgoznak, amely devizában ad fizetést egyes alkalmazottaknak.

Közben a hiteligényeiken kívül a megtakarításaikat és a folyószámláikat is a partnerbankokhoz vinnék azok, akik a Hiteltársulás elnevezésű civil szervezethez regisztráltak. A tagok száma már meghaladta a kétezret és több mint 25 milliárd forintnyi hiteligényt vittek be a speciális fogyasztói csoportba. A társulás a kisebb bankokat keresi meg az együttműködés reményében, de nem kizárt, hogy elkerülhetetlen lesz az állami szerepvállalás is. A Pannon Takarék Bank ügyvezetője a Gazdasági Rádiónak azt mondta, már az eddig összegyűlt 25 milliárd forint is akkora összeg, amivel jó eséllyel folyamodhatnak kedvezményekért a hitelintézetekhez. A bankok arra számítanak, hogy a hozzájuk kerülő devizahitelesek más szolgáltatásaikat is igénybe veszik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére