Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 23. 16:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Lopott kocsiban bukott le droggal

Lopott kocsiban bukott le droggal

Most fejezték be a rendőrök a 29 éves fiatalemberrel szemben folytatott büntetőeljárást, akit egy ügyben négy különböző bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg.

Győrben a Bajcsy Zsilinszky úton igazoltatásért állítottak meg a rendőrök egy személykocsit 2021. június 8-án hajnalban. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó nem a sofőr nevén szerepel, és azt a jogos tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta. Ezek után a járőrök átnézték az autóvezető ruházatát, illetve a járművet is, amelynek során önzáró tasakban lévő zöld színű növényi származékot, illetve egy orvosi fecskendőben fehér színű port találtak, amelyek kábítószergyanús anyagoknak tűntek. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, majd nála drogtesztet végeztek, amely pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben büntetőeljárás indult – közölte a rendőrség.

A nyomozásba bevont toxikológus szakértő szakvéleménye szerint a fiatalembernél talált anyag kábítószernek minősül, illetve az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 29 éves férfit – a közúti rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját.

Az ügyével összefüggésben a férfi többszöri idézés ellenére sem jelent meg a hatóság előtt, így ellene április 27-én a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki, majd a körözöttet június 14-én a járőrök Győrben elfogták.

A büntetőeljárás során adatok merültek fel arra, hogy március 11-én este Győrben a Budai úton lévő bevásárlóközpont egyik üzletében történt lopást szintén a 29 éves helyi lakos követhette el, akinek a bűnössége az eljárás során bizonyítást nyert.
Az ügy során a Győri Rendőrkapitányság munkatársai U. Csabát kábítószer birtoklása vétsége, jármű önkényes elkövetése bűntette, járművezetés bódult állapotban vétsége, illetve lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a győri rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.