Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2012. Május 23. 07:09, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

A délolasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. „Melissa egy volt közülünk”, „Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól. A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videokamera által rögzített férfi látható, valóságos „vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni.

A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente meg az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz. Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost. Piero Grasso maffiaellenes államügyész szerint nem volt helyes közölni a videofelvételt.

Anna Maria Cancellieri belügyminiszter képviselőházi beszámolójában megerősítette, hogy a hatóságok szerint a videofelvételen látható férfi az elkövető. „Semmilyen lehetőséget nem zárunk ki, azt sem, hogy maffiamerényletről van szó. Egyelőre nem tudjuk, ki és miért követte el, de terrortámadás történt” – hangoztatta a miniszter hozzátéve, hogy „eredmény már a következő órákban megszülethet”. Cancellieri elmondta, hogy az olasz rendőrség terrorizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 19:02, csütörtök | Külföld

Kína három asztronautát indított útnak épülő űrállomására

Kína három asztronautát indított útnak épülő űrállomására csütörtökön - közölte a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

2021. Június 17. 17:00, csütörtök | Külföld

Senki nem halt meg koronavírus miatt az elmúlt 24 órában Szlovéniában

Senki nem halt meg Szlovéniában az elmúlt 24 órában a vírus okozta Covid-19 szövődményeinek következtében, amire nyolc hónapja nem volt példa - derült ki a kormány csütörtöki jelentéséből.

2021. Június 17. 16:10, csütörtök | Külföld

Peking és Moszkva nemzetközi partnerekkel folytatná a Hold-kutatást

Nemzetközi partnerekkel közösen folytatná a Hold-kutatást Kínai és Oroszország a nemzetközi Hold-kutatási állomáson (International Lunar Research Station, ILRS)

2021. Június 17. 10:05, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 176,9 millió, a halálos áldozatoké több mint 3,83 millió

A világon 176 967 559 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 830 585 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.