Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2014. Július 31. 13:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon

Létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon

Létkérdésnek nevezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön, hogy az orosz piac nyitott maradjon a magyar zöldség és gyümölcs előtt.

Mártonffy Béla elmondta: a magyar zöldség-gyümölcs ágazat fejlesztése szempontjából nagyon fontos, hogy növelni lehessen a magyar termékek eladását az orosz piacon. Ezért ez a piac kiemelt célpontja a magyar zöldség-gyümölcs szektornak.

Az egymillió tonna többlettermék előállítását - amely az ágazat tervei között szerepel a mostani uniós költségvetési időszak végéig - úgy számolták ki a szakemberek, hogy annak nagy részét frissen és feldolgozva az orosz, a kínai és az arab piacon lehet értékesíteni. Emellett ennek alapján teremthető meg a 100 ezer új munkahely az ágazatban. Így döntő az orosz piac megléte - húzta alá Mártonffy Béla.

Most az Oroszországba irányuló kivitel mintegy 8 százalék, és ezt az arányt szeretnék a FruitVeB-nél 20-25 százalékra emelni. A FruitVeB elnöke megjegyezte: korábban volt már ilyen arányú szállítás az orosz piacra, sőt még több is, elérte az egyharmados arányt.

"Ezért létkérdés, hogy az orosz piac nyitott maradjon a számunkra" - mondta Mártoffy Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.

2021. Október 22. 14:03, péntek | Belföld

Magyar filmek 1896-2021 címmel jelent meg filmtörténeti lexikon

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

2021. Október 22. 12:01, péntek | Belföld

Az arckrémek után a hajápolókat ellenőrzik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából ellenőrzik, hogy a samponok, balzsamok, hajregeneráló készítmények és hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, bio vagy vegán megjelölések.

2021. Október 22. 10:58, péntek | Belföld

Tréleren szállított luxusautókat foglaltak le

A Bács-Kiskun megyei rendőrök lefoglaltak azt a két autót, amit a svájci hatóság keresett.