Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

A török, iráni és afgán állampolgárságú migránsok Szerbiából, Szabadka térségéből embercsempészek segítségével jutottak át a határon; az egyik elkövető, egy 39 éves férfi felvette őket a holland rendszámú kisteherautójába.

Az autó sofőrjét Devecser térségében a rendőrök megállították és őrizetbe vették, a migránsokkal szemben pedig idegenrendészeti eljárást indítottak.

Az ügy másik gyanúsítottja, egy 57 éves férfi egy szintén holland rendszámú személygépkocsival a társa előtt haladt; Somlóvásárhely térségében őt is elfogták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta az elkövetők letartóztatását, aminek a bíróság helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.