Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 02. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi fogadóközpontban

Lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi fogadóközpontban

Helyreállt a szabályozott napirend szerda estére a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén,

ahol háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött - közölte honlapján a rendőrség.

Rendőri intézkedés nem történt a befogadóközpontban, nem sérült meg senki, anyagi kár sem keletkezett. A nyugalmat a rendőrség és a migránsok szószolói közötti tárgyalás teremtette meg - olvasható a közleményben.

Azt írták: a rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja a befogadó intézményt és környékét, hogy megakadályozza a központ illetéktelen elhagyását, valamint fenntartsa a városban a közrendet, a közbiztonságot.

Az M1 aktuális csatorna korábban beszámolt arról, hogy szerda estére lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi befogadóközpontban.

Korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva" elégedetlenségének adott hangot. Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója délután azt mondta az M1 aktuális csatorna műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak. Sem arra nincs lehetőség, hogy módosítsák a jogszabályilag előírt eljárási határidőket az illegális bevándorlók nyomására, sem pedig arra, hogy nyílt táborokba tegyék át őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.