Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2013. Április 18. 10:53, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Lavanttal Rallyn jártunk, havat s jeget láttunk!

Lavanttal Rallyn jártunk, havat s jeget láttunk!

Beszélgetés Szántó Szabolcs navigátorral.

Már a második Mitropa Rally Kupa versenyen vettél részt az idén. Sajnos most is közbe szólt a technika ördöge. Mi is történt a Hondával?
- Maga a Honda egy megbízható autó, a technikai problémát anyagfáradás okozta egyszerűen eltörtek a motortartó bak csavarjai. Félrebillent a motor eltörte az egyik testkábelt, így vészprogramon ment a Honda. Ilyenkor úgy megy mint egy rossz utcai autó.

A szakaszokon voltak murvás részek is. Hogy lehet ezekre gumizni és versenyezni?
- A pályabejáráskor megnézzük a pálya állapotát, inkább a guminyomásra szoktunk koncentrálni mert a murvás szakaszokon a víz miatt visszahűl a gumi, így könnyen kaphatsz defektet. Erre kell nagyon vigyázni. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Az első nap esett az eső, a magasabb részeken havas, jeges szakaszok nehezítették a pályákat. Ennek ellenére sikeresen felírtuk az itinert. Felkészültünk fejben a versenyre. Az edzésen minden rendben ment. Eredeti tervünk szerint Renault Megane RS-selakartunk indulni, de a hóviszonyok miatt nem érkezett meg minden alkatrész, és nem készült el időben az autó. A gumik most elég jól bírták az utat. Esős időben ez is olyan fontos, mint az autó felkészítése. A pályához választunk gumit. Erre kell nagyon vigyázni. Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőrödnek ezt elég nehéz pontosan kivitelezni. Ezt fejben kell rögzíteni.

A rengeteg kanyart hogy lehet időben bemondani a pilótának?
- Egyszerűen két három kanyarral előbb kell járni mint a sofőröd ezt elég nehéz pontosan kivitelezni.

Legközelebb hol és mivel indultok?
- A legközelebbi verseny Szlovéniában, lesz a híres Saturnus Rally. Az előző két versenyen esett az eső, elég extrém körülmények voltak. Most száraz aszfalton szeretnénk kipróbálni az új versenyautót,a Renault Megane RS-t. Turbós motor hajtja, nem úgy mint a Hondát. Bizakodó vagyok remélem sikeresen célba érünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.