Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 08. 15:47, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

László István: Dobogóért hajtottunk, megszereztük!

László István: Dobogóért hajtottunk, megszereztük!

Csak egyetlen pillanatig forgott veszélyben László Pisti és Szabó Gabi ezüstérme Salgótarjánban, de az a maximum két másodperc egy örökkévalóságnak tűnt, amíg a Hondájuk újra stabilan, négy kerékkel gurult a ceredi aszfaltcsíkon.

A nógrádi megmérettetés után a srácok most Szombathelyre készülődnek, hogy életük első murvás versenyén folytassák az idei évük eddigi jó sorozatát.
László Istvánt kérdeztük. A felkészülésetek elég eseménytelen szokott lenni. Ilyen volt most is?

- Miskolc után igazából csak át kellett néznünk az autót, nem volt vele különösebb dolgunk ezúttal sem, ám amit kellett alaposan elvégeztük. Borsodban sikerült kategóriagyőztesként célba érnünk, Salgótarjánban sem szerettünk volna lecsúszni a dobogóról, ezért nagy hangsúlyt fektettünk a pályabejárásra és a pontos itiner megírásra. Ez végül meghozta a gyümölcsét, elértük a kitűzött céljainkat.

Milyen volt a versenyetek?

- A szombat esti prológ után, ködös, vizes, hideg körülmények között kezdtünk neki a vasárnapi versenynapnak. Intermédia gumikat tettünk fel. Kazár eléggé vizes volt, de Cereden már elmelegedtek az abroncsok, Sámsonházára pedig már teljesen alkalmatlanok voltak. A szervizben lecseréltük őket, utána már semmi gondunk nem volt. Felszáradtak az út, jó pályákon, kitűnő körülmények között versenyezhettünk. Cereden volt egyetlen egy kalandunk, ott egy lassítót eltaláltam oldalról, az első kerékkel, az izgalmas volt, mert úgy megdobott minket, hogy majdnem tetőre fordultunk autóstól, mindenestől. Nagy lett a csend a kocsiban, vártunk, hogy földet érjenek a kerekek. Sietni akartam, amiből ez lett, de jól jöttünk ki belőle.

Sámsonháza, mint újdonság nagyon tetszett, legalább egy évtizede nem jártam ott, legutóbb is csak nézőként álltunk a pálya mentén. Kedveltem a hullámzós, tempós részeit. Cered soha nem volt a szívem csücske, mert vagy eltalálod rajta ritmust és akkor nagyon jó, vagy ha nem akkor semmire sem lesz jó rajta az időd. Megszereztük a második helyet a géposztályban, ennek nagyon örültünk, a kategóriánk első helyéről várjuk a folytatást.

Ez Szombathelyen lesz?

- Igen. Érdekes lesz, mert murván még életünkben nem mentünk egy métert sem, úgy, hogy én ültem volna a kormánynál. Navigálni már navigáltam murván sokszor Kurtos Robinak, tudom, hogy jó és élvezetes a laza talajon autózni, de összességében nem igazán tudom, hogy mire számítsak. Mindezek ellenére a murvás ismerkedésen túl a biztos célba érkezés lesz a legfőbb célunk, és ha mindezt sikerül abszolválni, akkor örülnénk, ha a géposztályunk dobogóján ünnepelhetnénk meg a murvás bemutatkozásunkat.

Reklámpartnerek: Épkar Zrt, Kz Invest Kft., Inter Cars, Hauser Magyarország Kft., Formula Magazin, Targo Trans Kft., Xerotrans Kft., Marketing & Media One Kft., Tóth István E.V.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.