Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 28. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Az uniós átlagot vizsgálva kevesen bérelnek lakást hazánkban - derült ki egy frissen készített statisztikából.

Ennek több oka is van, a leglényegesebb azonban a magas bérleti díj. Míg az öreg kontinens országainak lakói közül minden 3-5. bérlakásban él, addig Magyarországon ez az arány mindössze 7-8 százalék. A magyarok elsősorban a saját tulajdon megszerzésére törekednek, még akkor is, ha ezzel hosszú évtizedekre eladósítják a családi költségvetést.

Az albérletek ára a fizetésekhez képest magas, és kevés is a minőségi bérlakás. Ez a két ok rettenti el az embereket a tartós bérlettől – tudta meg a Békés Megyei Hírlap Mészáros Györgytől. A békéscsabai ingatlanügyekkel foglalkozó szakember hozzátette, emellett a magyarok, ha egyszer beköltöztek valahová, nehezen mozdulnak ki onnan, így a munkaerőpiacon sem mobilisak. Jellemző a honi, így a megyei piacra is, hogy főként az önkormányzatok építtettek az elmúlt esztendőkben bérlakásokat, magánkézben keveset találunk. Ugyanakkor a mostani érdektelenség miatt a piacra túlkínálat jellemző, ezért általánosságban elmondható, hogy mostanság 5-10 százalékos kedvezményt lehet kialkudni a bérbeadóktól, ami átlagosan 3-5 ezer forintos megtakarítást eredményezhet havonta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére