Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Április 01. 08:27, szombat | Belföld
Forrás: mti

Lájkvadász is az internethasználat veszélyeire is hívja fel a figyelmet

Lájkvadász is az internethasználat veszélyeire is hívja fel a figyelmet

Idén is részt vesz az április eleji digitális témahét rendezvénysorozatán a Safer Internet Program (SIP) - közölte az MTI-vel a SIP hazai konzorciumi partnere, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A szervezet 2009 óta vesz részt az Európai Unió SIP programjában.

A jövő hétfőtől öt napon át tartó eseménysorozaton SIP-oktatók kötetlen, játékos, interaktív formában tartanak országszerte előadásokat általános és középiskolákban, hogy felhívják a szülők, a pedagógusok, a gyerekek figyelmét az internethasználatból fakadó veszélyekre és kivédésük lehetőségeire; ugyanez ugyanis a SIP célja is.

Emlékeztettek: a digitális témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kezdeményezésére másodszor rendezik meg, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai vezetésével. Célja, hogy a digitális pedagógia minél szélesebb körben elterjedjen a köznevelésben, minél több iskolában tanítsanak digitális eszközökkel, digitális környezetben, digitális módszerekkel.

A SIP azért csatlakozott idén is a programhoz, mert fontosnak tartja felhívni a figyelmet az internet előnyeire, de lehetséges veszélyeire, így a zaklatásra, az illegális és káros tartalmakra is. Az internet korunk egyik nagy és hasznos találmánya, amely szinte mindenkinek megkönnyíti, szórakoztatóbbá és hatékonyabbá teszi az életét - írták.

Megjegyezték: a digitális témahétre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz - a SIP hazai konzorciumvezetőjéhez - több mint ötven felkérés érkezett internetoktatásra 6 budapesti és 47 vidéki intézményből. A SIP-oktatók egy hét alatt 214 órát tartanak meg ezekben az intézményekben. A szakemberek Preszl Éva, a SIP oktatója által tavaly kifejlesztett Lájkvadász nevű társasjátékot is magukkal viszik, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudják megszólítani a fiatalokat. A társasjáték népszerű a pedagógusok körében is, mert játékosan, kötetlen formában sok hasznos információt tudnak átadni általa a gyerekeknek. Az idei digitális témahéthez kapcsolódó kampányban csaknem háromszáz Lájkvadász társasjátékot küldött iskoláknak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - ismertették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;