Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 17. 07:15, kedd | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Kulcsi tragédia: betörők jártak az üresen hagyott házban

Kulcsi tragédia: betörők jártak az üresen hagyott házban

A kulcsi bűncselekmény-sorozat három túlélője közül ketten még kórházban vannak, a gyanúsított édesanyjának és a férfi nővérének állapotáról továbbra sem tudni. Eközben betörtek az áldozatok üresen hagyott otthonába

A két nő április 6-án, pénteken súlyos sérülésekkel került kórházba, miután fény derült a brutális bűncselekményekre. A gyanú szerint H. Csanád Jutas a Fejér megyei Kulcson négy családtagját meggyilkolta, édesanyját, nővérét és annak barátját súlyosan megsebesítette.

A sérült férfit a múlt héten engedték haza a székesfehérvári kórházból. H. Csanád Jutas édesanyját a budapesti Honvédkórházba szállították. Az ő állapotáról legutóbb egy hete adtak tájékoztatást. Akkor azt közölték, hogy az asszony túl van az életveszélyen. Azóta a kérésére senkinek sem adnak tájékoztatást az állapotáról.

A 23 éves gyanúsított lánytestvérét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója múlt csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a nő kérésére nem adhat felvilágosítást az állapotáról.

A bűncselekményekkel gyanúsított férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai április 6-án fogták el. Kihallgatása során azt vallotta, hogy a tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit a Székesfehérvári Törvényszék április 8-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Betörtek az üresen maradt házba

Ismeretlen elkövetők betörtek abba a kulcsi családi házba, amelyben korábban H. Csanád Jutas négy családtagját megölte – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

R. Szabó Ágnes elmondta, hogy a múlt héten a helyszínen végzett nyomozati munka során feldúlva találták a rendőrök a házat. A pecséteket feltörték, és láthatóan értékek után kutatva mindent felforgattak – tette hozzá. Azt egyelőre nem tudni, eltűnt-e valami.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az emberölés miatti nyomozást nem befolyásolja a betörés, mert a rendkívül alapos helyszínelés során minden részletet sikerült rögzíteni. A betörés kapcsán nyomozást indított a rendőrség, de azt külön kezelik a korábbi, súlyos bűncselekményektől.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.