Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2012. Április 14. 07:01, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Észak-Korea elindította nagy hatótávolságú rakétáját, de az kudarcot vallott, amelyet az észak-koreai hivatalos média elismert.

A szöuli védelmi minisztérium később közölte, hogy a rakéta a fellövés után néhány perccel felrobbant a levegőben, darabjaira hullott és a tengerbe zuhant. A dél-koreai erők igyekeznek felkutatni a roncsokat. A rakétakilövés egybeesik a sztálinista vezetésű ország alapítójának, Kim Il Szung –nak a születési évfordulójával.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. Közben rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa az észak-koreai rakéta fellövésére adandó lehetséges válaszlépéseket - közölték ENSZ-diplomaták. Az Egyesült Államok és szövetségesei álcázott ballisztikusrakéta-kísérletnek tekinti a felbocsátást, amely álláspontjuk szerint az ENSZ-határozatokba ütközik. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben újabb kísérleti atomrobbantást hajthatnak majd végre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:19, péntek | Külföld

EU-csúcs - Prágában az ukrajnai háború és az energiaválság a legfőbb napirendi témák

Az ukrajnai háború és az energiaválság lesznek a legfőbb témák az Európai Unió 27 tagállamának pénteki informális csúcstalálkozóján Prágában

2022. Október 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Frontex: Egy hét alatt több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az unió területére

A múlt héten több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az Európai Unió területére, 20 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.

2022. Október 05. 13:39, szerda | Külföld

Cseh nagykövet: megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról.

2022. Október 05. 13:35, szerda | Külföld

Von der Leyen: az EU kész tárgyalni a gázárak felső határának megszabásáról

Mivel korlátozni kell a gáz elektromos áramra gyakorolt inflációs hatását, az Európai Bizottság kész megvitatni a villamosenergia-termelésre használt gáz árának felső határának megszabását