Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2012. Április 14. 07:01, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Észak-Korea elindította nagy hatótávolságú rakétáját, de az kudarcot vallott, amelyet az észak-koreai hivatalos média elismert.

A szöuli védelmi minisztérium később közölte, hogy a rakéta a fellövés után néhány perccel felrobbant a levegőben, darabjaira hullott és a tengerbe zuhant. A dél-koreai erők igyekeznek felkutatni a roncsokat. A rakétakilövés egybeesik a sztálinista vezetésű ország alapítójának, Kim Il Szung –nak a születési évfordulójával.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. Közben rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa az észak-koreai rakéta fellövésére adandó lehetséges válaszlépéseket - közölték ENSZ-diplomaták. Az Egyesült Államok és szövetségesei álcázott ballisztikusrakéta-kísérletnek tekinti a felbocsátást, amely álláspontjuk szerint az ENSZ-határozatokba ütközik. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben újabb kísérleti atomrobbantást hajthatnak majd végre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 18:03, kedd | Külföld

Indulás előtt is tesztet kell végezniük az Angliába utazóknak

A brit kormány kedden érvénybe lépett rendelete alapján indulás előtt is koronavírus-tesztet kell végezniük az Angliába belépő 12 évnél idősebb utasoknak.

2021. December 07. 16:01, kedd | Külföld

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Koszovóban

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Koszovóban, hogy lassítsák a koronavírus terjedését az országban, így az ott lakók éjfél és hajnali öt óra között nem léphetnek az utcára

2021. December 07. 14:04, kedd | Külföld

Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában már a helyi közösségeken belül is terjed a koronavírus nemrégiben azonosított omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna

2021. December 07. 11:09, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 266,4 millió, a halálos áldozatoké 5,262 millió a világon

A világon 266 449 429 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 262 356 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.