Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 23. 12:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: p

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Darknetes piactérről, azaz az internet láthatatlannak gondolt felületéről árut rendelő drogkereskedőt lepleztek le Győrben a rendőrök.

A fiatal férfi Németországból szerezte így be a kábítószert, amelynek ellenértékét a bitcoin nevű kriptovalutával - digitális fizetőeszközzel - egyenlítette ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) győri osztálya különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást F. Alex győri lakos és társa ellen - közölte az NNI szombat reggel a police.hu oldalon. A gyanúsított az internet arctalanságában bízva rendelte a drogot, amiért bitcoinnal fizetett, de így is megtalálták - írták.

A nyomozók január 15-én léptek kapcsolatba külföldi partnerszervekkel, mert gyanú merült fel, hogy a 25 éves férfi a darknet anonimitását kihasználva többször vásárolt Németországból szintetikus kábítószert, és akkor is még több szállítmány érkezését várta. Hazai és külföldi futárszolgálatokkal együttműködve azonosították a megrendelőket, majd az NNI munkatársai január 19-én este, a csomagfelvétel után Győrben elfogták a férfit és társát.

A rendőrök megállapították, hogy F. Alex tavaly november óta legalább 18 alkalommal kísérelt meg - több kilogrammnyi, különböző tisztaságú és típusú - kábítószert rendelni darknetes piactérről. A rendelések fele sikeres volt: a férfi több mint egykilónyi nagy tisztaságú kábítószert (metamfetamint, kokaint, speedet) rendelt, amelynek az ellenértékét bitcoinban fizette meg, több ezer euró értékben. A rendőrök hetvendekányi, a feketepiacon több millió forintot érő metamfetamint foglaltak le.

A bíróság pénteken elrendelte F. Alex letartóztatását. Társa szabadlábon védekezhet - olvasható a közleményben.

Az őrizetbe vétel után azonosítottak egy újabb kábítószergyanús csomagot is, amelyet azonban a 25 éves gyanúsított már nem tudott átvenni - tették hozzá.

Címkék: díler, darknet, drog, elfogás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.